Twitter Facebook Instagram Youtube

El Modernisme a Badalona

En aquest itinerari descobrireu alguns dels edificis modernistes més destacats de Badalona. També altres exemples que, no sent en la seva totalitat estrictament modernistes, s’ha decidit d’incloure per ser de l’època i pel seu valor històric i arquitectònic.

Ruta Modernista a Badalona

L’itinerari de la ruta modernista obeeix a un recorregut circular d’inici a la cèntrica Plaça Pompeu Fabra. Veniu a Badalona, gaudiu de la visita i conegueu alguns dels testimonis de la seva època del Modernisme que encara avui conservem.

Can Pepus

Edifici modernista del barri del Raval de Badalona (Barcelonès), obra de Joan Amigó i Barriga, projectat com a vivenda particular d'Antoni Lleal.

La Casa Agustí

Edifici modernista de Badalona obra de l'arquitecte Domènech i Montaner que podreu trobar a tocar de la plaça Pep Ventura (L2)

Mercat Torner

Aquest mercat és un equipament de 1.650 metres quadrats, construït amb ferro i vidre amb una arquitectura típica de finals del S. XIX

Edifici de la Llauna

Antiga fàbrica d'inicis del s. XX, reformada pels arquitectes Enric Miralles i Carme Pinós. Actualment és un institut públic de referència d'ensenyament secundari.

Casa per a Rafael Gafarel.lo

Projectada per l'arquitecte Joan Amigó i Barriga, és un edifici de vivendes amb planta baixa i dos pisos, del que destaquen les seves cornises ondulades a la façana.

Can Casacuberta

Equipament inicialment construït per ubicar una fàbrica tèxtil Actualment és la seu d'una de les majors biblioteques de Badalona

Casa / taller Joan Tolrà

La casa i taller per a Joan Tolrà són dos edificis construïts l'any 1909 (vivenda i taller annexat de dues plantes), conformant un mateix conjunt situat al centre de Badalona.

Casa Enric Mir i Carreras

Casa de planta baixa, pis i golfes, amb la façana concebuda de forma asimètrica, ubicada a la part baixa de l'Avinguda Martí Pujol, al centre de la ciutat.

Casa Leonard Le Prevost

Obra modernista de Joan Amigó i Barriga que es va projectar com a habitatge unifamiliar, posteriorment reconvertida en dues cases independents.

Casa Pavillard

Considerada, per envergadura i qualitat, l’obra més significativa d’Amigó i del Modernisme a Badalona, destaca per la integració de diversos elements.

Casa Matamala

Abans coneguda com a Can Giralt, és un edifici residencial d'estil modernista al litoral badaloní de l'any 1902. Té planta baixa i dos pisos.

Farmàcia Surroca

Al llarg de la seva història, l’oficina de farmàcia va anar canviant de localització, tot i que sempre ha estat al cèntric carrer de Mar. La farmàcia ha ocupat fins a tres ubicacions diferents.

Drogueria BOTER

Aquest establiment comercial de l’època (1924), fundat per Joan Boter i Torrents, actualment és regentat per membres de la mateixa família oferint-ne un ampli ventall de productes especialitzats.