Twitter Facebook Instagram Youtube

Enoturisme: Badalona i vi, un binomi amb molta història

Raïm i vinyes de Can Coll

El vincle entre Badalona i el vi té molts anys d'història. Ja des dels orígens de la ciutat, a la Baetulo Romana, la nostra ciutat fou una fundació dedicda a l'exportacio del vi tal i com es pot comprovar en la visita als diferents espais arqueològics romans de Museu de Badalona,  excel.lentment  museitzats, com la Casa de l' Huera o la Casa dels Dofins.

Amb el pas dels anys la tradició de la producció del vi encara es conserva gràcies a dues iniciatives. D'una banda, a la Masia de Can Coll de Canyet, on s'hi produeix el vi de Badalona, el vi Orígens, de la Denominació d'Origen DO Alella. Per l'altra, gràcies al projecte Vall de Betlem, de la cooperativa La Sargantana, que des del 2016 porten a terme el projecte de recuperació de la vinya del Monestir de Sant Jeroni de la Murtra, situat a la Vall de Betlem. 

Ambdues iniciatives ofereixen visites guiades als seus espais on coneixerem, amb tot tipus de detalls i de la mà dels seus impulsors, els origens del binomi Badalona i vi . 

Badalona forma part del Consorci de Promoció Enoturística DO Alella

Imatges relacionades