Twitter Facebook Instagram Youtube

Es tracta d’un gran parc (ocupa 6,1 hectàrees), inaugurat en diferents fases entre el 1990 i el 1999, i delimitat per l’avinguda de Salvador Espriu, l’avinguda d’en Caritg i el carrer de Pere Martell, al barri de Sistrells.

Al trobar-se sobre un turó, el parc ofereix vistes privilegiades de la ciutat de Badalona i del mar. Les seves dimensions també ofereixen la possibilitat d’aïllar-se totalment del soroll generat per la ciutat.

Parc d’estil forestal, aglutina un gran nombre d’espècies mediterrànies. La muntanya s’envolta de camins de sauló, alguns dels quals asseguren la terra amb travesses de tren. En aquest parc hi trobem pins, alzines, oms, tipuanes, braquiquítons, freixes, palmeres i planta arbustiva com ara els romanís, els marfulls, els llentiscles, les ginestes, els cotoneàsters, les heures i les estepes.

Una mica d’història.

Diverses excavacions efectuades durant la primera meitat del segle XX posaren al descobert diverses sepultures paleocristianes. Aquests enterraments es feien en cementiris romans ubicats prop de la Via Augusta, que passava a tocar de la muntanya. Actualment les restes han desaparegut, ja que durant molts anys hi hagué una extracció intensa d’argiles per a les bòbiles des de fa més de dos segles.

Gràcies a la seva situació privilegiada, durant el segle passat es va utilitzar com a posició defensiva, raó per la qual l’exèrcit espanyol l’ocupà fins als anys vuitanta.

Fitxers relacionats