Twitter Facebook Instagram Youtube

28 de juny, Dia Internacional de l'Orgull LGBTIQ+

Badalona commemora el Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+

La Regidoria de Feminisme i LGTBIQ+ de l'Ajuntament de Badalona convida a commemorar el Dia Internacional l'Alliberament LGBTIQ+ o Dia de l’Orgull LGBTIQ+, que se celebra el 28 de juny.

El Dia de l’Orgull LGBTI+ és el principal dia de reivindicació i visibilització del col·lectiu LGBTIQ+, amb actes, manifestacions i desfilades arreu del món. Té els seus orígens en l’anomenada rebel·lió de Stonewall, que va començar el mateix dia de l’any 1969 a Nova York i que es considera l’inici del moviment per l’alliberament LGBTIQ+. Els fets que es commemoren són una sèrie de revoltes contra la policia que van començar amb una batuda policial al bar Stonewall. Es considera que aquests fets són la primera vegada que el col·lectiu LGTBIQ+ va deixar de resignar-se a la persecució i va decidir rebel·lar-se per defensar els seus drets.

El 28 de juny, dia central dels actes commemoratius, es realitza la penjada de bandera amb els colors de l’arc de Sant Martí, com a símbol de diversitat i inclusió. Està visible a la plaça de la Vila des de les 8 del matí. A la mateixa plaça, a la tarda, es realitza l’acte institucional consistent en la lectura del manifest unitari pel conjunt dels grups polítics amb representació municipal.

Amb aquest acte es vol reiterar el compromís de l’Ajuntament de Badalona amb “la igualtat i el respecte cap a totes les persones i la seva llibertat per ser com vulguin ser, sentir com vulguin sentir i estimar a qui vulguin estimar”.

Fitxers relacionats