Twitter Facebook Instagram Youtube

17 de maig. Dia internacional contra l'LGTBIQ-fòbia

17 DE MAIG DIA INTERNACIONAL CONTRA L’LGTBIQ+FÒBIA

El 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra l'homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia, la transfòbia i la interfòbia (LGTBI-fòbia) pel fet que, en aquest mateix dia de 1990, l’OMS (Organització Mundial de la Salut) va eliminar l’homosexualitat de la llista de malalties mentals.

Han passat, doncs, trenta-tres anys des de l'eliminació de l'homosexualitat d’aquestes llistes de malalties mentals i, malgrat que en els últims anys són molts els avanços que s’han fet en igualtat i reconeixements legals, continuen existint moltíssims casos de discriminació vers el col·lectiu LGTBIQ+.

Cal continuar avançant fins aconseguir una ciutadania plena en drets i llibertats. Encara hi ha nombrosos obstacles que impedeixen que la igualtat legal de les persones LGTBIQ+ sigui real i efectiva. Per això, és necessari conscienciar els ciutadans i posar en valor la diversitat sexual, de gènere i familiar.

Per tal de visibilitzar la discriminació, la injustícia i la violència que encara pateixen moltes persones per la seva identitat de gènere, orientació sexual i/o afectiva, expressió de gènere o característiques sexuals, el Servei de Feminismes i LGTBIQ+ de l'Ajuntament de Badalona promou diversos actes que ens ajuden a ser-ne conscients.

Fitxers relacionats