Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona celebra el 19 de març la 7a MOBILONA.
190 infants de 3r de set escoles juguen i aprenen en la Diada de l'educació viària. 

El dimarts 19 de març es fa la 7a edició de la Mobilona, la diada de l'educació viària de Badalona. En aquesta 7a edició que es fa a la Zona Esportiva Can Cabanyes hi participen 190 nens i nenes, de 3r de primària, d'aquests set centres: Les Ciències, Lestonnac, López Torrejón, Mare de Déu de la Salut, Miguel Hernández,  Rafael Alberti i Turó d'en Caritg.

El nom d'aquesta diada, Mobilona, uneix l'inici i final de les paraules Mobilitat i Badalona. La Mobilona va néixer amb l'objectiu d'afavorir l'adquisició de competències i el coneixement entre els infants dels drets que tenen com a vianants, passatgers de vehicles o conductors de bicicletes. Alhora vol fer pensar en les mesures i les actituds que cal prendre i tenir per caminar o desplaçar-se en vehicle per la ciutat d'una forma segura i tranquil·la. La Mobilona pretén contribuir també al desenvolupament del concepte i pràctica de Badalona com a ciutat educadora. 

Aquesta activitat forma part del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona (CPSEVB) i està vinculada a les que desenvolupa l'equip d'Educació Viària de la Guàrdia Urbana a totes les escoles de la ciutat. 

A la Mobilona 2024 nenes i nens participen en diferents tallers i jocs promoguts per les entitats  que formen part de la CPSEVB. L'activitat comptarà amb les músiques de Paula y Javier D'Angelo i s'escoltaran i ballaran les  cançons "Camí amic" i "En patinet", que s'estrena en aquesta Mobilona.

La 7a edició de la Mobilona està organitzada pels set centres que hi participen, per les entitats que han organitzat els tallers, per l'equip d'Educació Viària de la Guàrdia Urbana i pel Servei d'Educació, amb la col·laboració del Servei d'Esports de l'Ajuntament de Badalona. 

A la Comissió del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona i a la Mobilona hi participen aquestes entitats, empreses, centres, serveis i institucions: 

Escoles: Les Ciències, Lestonnac, López Torrejón, Mare de Déu de la Salut, Miguel Hernández, Rafael Alberti i Turó d'en Caritg; Associació pel desenvolupament de l'educació viària a Catalunya (ADEVIC); Direxis TUSGSAL,  Grup de Treball de materials didàctics d'educació viària (PFZ) del CRP de la Generalitat de Catalunya, Institut Guttmann, RACC, Servei Català de Trànsit (SCT GC), Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM GC) i Ambulàncies La Pau SCCL, Sport Ciclista Bétulo, STOP Accidentes; TRAM, Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona, Consell de la Mobilitat Sostenible i del Transport Públic; Departament de Mobilitat, Equip d'Educació Viària de la Guàrdia Urbana i Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona.

Mostra de vídeos per a un bon ús dels patinets elèctrics
 

La Comissió del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona (CPSEVB) ha convocat una Mostra de vídeos per a un bon ús dels patinets elèctrics.

La finalitat d’aquesta mostra és la de promoure la utilització segura d’aquest vehicle de mobilitat personal, donant a conèixer les normes de circulació i les conductes que els afecten i que, ja sigui per desconeixement o per imprudència, no sempre són respectades. En aquest sentit, la mostra està vinculada a la campanya i al cartell "Consells i normes per conduir vehicles de mobilitat personal (VMP), editat al setembre de 2023.

Els destinataris primers d’aquesta convocatòria són els joves d’entre 16 i 18 anys, per mitjà dels seus centres escolars o entitats socioeducatives i de lleure de Badalona. Termini de presentació de vídeos obert fins al 12 d'abril de 2024.

Els vídeos seleccionats seran projectats al Badiu Jove, en el marc del projecte El Badiu exposa.

Podeu consultar les bases de la Mostra en aquesta pàgina. També podreu accedir a la cançó "En patinet" (cançó i karaoke), creada per Paula y Javier d'Angelo amb la col·laboració de l'equip d'Educació Viària de la Guàrdia Urbana i del Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona.

Fitxers relacionats