Twitter Facebook Instagram Youtube

Dia escolar de la no vìolència i la pau

Badalona celebra el Dia Escolar de la No Violència i la Pau. 
400 nenes i nens de 4t, 5è i 6è de 10 escoles de Badalona participen aquest any en el DENIP 24.
 

Amb motiu del Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP), el 30 de gener, noies i nois de 4t, 5è i 6è de les escoles Betúlia, Folch i Torres, Ítaca, Joan Coret, Joan Llongueras, Josep Carner, Lestonnac, Lola Anglada, López Torrejón i Miguel Hernández han treballat sobre els valors de la Pau, han elaborat un Manifest i han participat en una activitat artística a l'entorn de la Pau. Moltes altres escoles i centres socioeducatius de la ciutat també han preparat aquests dies activitats a favor de la Pau i contra la guerra i tota classe de violències arreu del món.

El dilluns 30 de gener, a la plaça de la Vila, de 10 a 12 h, hi haurà jocs cooperatius, es llegirà el Manifest del DENIP, s'inaugurarà l'exposició "Ciutats de Pau" amb construccions fetes per l'alumnat de totes les escoles, i hi haurà un espectacle d'animació i cançons per a la Pau, amb Fefe i companyia. Aquest dia, el balcó de l'Ajuntament lluirà una pancarta commemorant el DENIP, que se celebra el 30 de gener per ser el dia que va morir assassinat Mahatma Gandhi, l'any 1948.

 

L'exposició es podrà veure el dia 30 a la plaça de la Vila, de les 9 a les 20 h,  i els dies 31 de gener, 1, 2 i 3 de febrer, a la sala de la planta baixa de la Casa de la Vila. El procés de creació de les construccions "Ciutats de Pau" compta amb el suport de Gloria Vives Xiol, artista plàstica i formadora de docents.

 

El treball de tot l'alumnat i del professorat implicat significa viure una experiència de  cultura de la pau amb dinàmiques que fomenten la creativitat i el treball cooperatiu en grup.

El DENIP 2024 està organitzat per les 10 escoles que hi participen, pel CRP del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i pel Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona.

Fitxers relacionats