Twitter Facebook Instagram Youtube

El modernisme i la industrialització

El Modernisme va ser un important corrent artístic i cultural d’àmbit europeu de finals del segle XIX i principis del XX. Aquest corrent va anar estretament lligat al període industrial i a l’aparició d’una nova classe burgesa que va deixar un destacat llegat també a la nostra ciutat.

A Badalona, el Modernisme és indestriable d’un nom, el de Joan Amigó i Barriga (1875-1958), arquitecte badaloní que va ser representant destacat del moviment a Catalunya. Adscrit, per edat i per data de titulació (1900), a la segona generació d’arquitectes modernistes, provenia de la mateixa escola que els grans fundadors del moviment a casa nostra, com Antoni Gaudí, Lluís Domènech i Montaner o Josep Puig i Cadafalch.

Podeu conèixer alguns dels exemples d’arquitectura modernista a Badalona, com la Casa Pavillard, la fàbrica de Can Casacuberta, etc. En aquest itinerari descobrireu alguns dels edificis modernistes més destacats de Badalona. També altres exemples que, no sent en la seva totalitat estrictament modernistes, s’ha decidit d’incloure per ser de l’època i pel seu valor històric i arquitectònic. L’itinerari obeeix a un recorregut lògic i circular d’inici a la cèntrica Plaça Pompeu Fabra.

Veniu a Badalona, gaudiu de la visita i conegueu, de primera mà, alguns dels testimonis del Modernisme i de la seva època que encara avui conservem. 

Consulta la ruta modernista recomanada a Badalona.

(Més informació en PDF)

Imatges relacionades