Twitter Facebook Instagram Youtube

El monestir de Sant Jeroni de la Murtra

El monestir de Sant Jeroni de la Murtra va ser fundat el 1416 a la serralada de Marina pel mercader barceloní Bertran Nicolau i va pertànyer a l'orde jerònim. És tota una joia de l'estil gòtic. Del conjunt monàstic cal destacar el refectori, la cuina, l'església, les defenses i, principalment, el claustre, on hi ha els retrats d'algunes personalitats que van visitar l'edifici, com Joan II, Carles I i els Reis Catòlics, que van rebre aquí Cristòfor Colom quan tornà del primer viatge a Amèrica.

Originàriament va ser anomenat monestir de Sant Jeroni de la Vall de Betlem, però més tard s'imposà la denominació popular de la Murtra, nom que tenia la masia sobre la qual va ser construït i que derivava de la presència d'aquests arbustos pels voltants.

Va ser declarat monument històric-artístic d'interès nacional el 1975, i posteriorment, el 2014, Bé Cultural d'Interès Nacional, tant el monestir i els seus terrenys com tota la vall de Poià o de Betlem.

El monestir només es pot visitar els diumenges, amb les visites guiades que s'hi organitzen, però s'ha d'haver reservat la plaça prèviament. La visita a aquest monestir de l’ordre jerònima, fundat al segle XV, ens apropa a la vida monàstica i a la societat feudal així com a l’estil gòtic. Coneixerem els espais més significatius del monestir, com el claustre o l’església entre d’altres.

Imatges relacionades