Twitter Facebook Instagram Youtube

L'Ajuntament de Badalona ha estat pioner en educació ambiental i fa anys ja va decidir invertir recursos propis per crear uns equipaments municipals per donar aquest servei: l’Escola de Natura Angeleta Ferrer (1979) i l’Escola del Mar, Centre d’Estudis Marins (1987).

Els objectius d’aquests equipaments són difondre els valors ambientals del municipi i ser un recurs pedagògic i de sensibilització que respongui a les necessitats educatives d’infants, joves i adults en els temes relacionats amb el medi natural i l’educació ambiental.

A l’oferta educativa que aquests equipaments adrecen a les escoles i instituts s’hi afegeix, des del 2001, un ventall de tallers d’ecologia urbana que permeten els alumnes conèixer els principals equipaments ambientals del nostre municipi, com ara el laboratori municipal, l’estació mesuradora de la contaminació atmosfèrica o el dipòsit regulador d’aigües pluvials de l’Estrella.

A més, des del Departament d’Educació Ambiental s’impulsa i coordina la Xarxa d’Escoles de Badalona per a la Sostenibilitat, una xarxa que aglutina a tots els centres educatius de Badalona que tenen el distintiu d’Escola Verda. L’objectiu de la xarxa és establir espais de treball comú entre els centres que en formen part, per coordinar iniciatives conjuntes, intercanviar experiències i formar al professorat en temes mediambientals, tot compartint idees i recursos per ser més sostenibles.

Des del Departament d’Educació Ambiental també s’organitzen de manera regular diverses activitats de sensibilització que compten ja amb una llarga tradició com ara el Mercat del Trasto de Badalona, la Festa del Mar o La Primavera a la Serralada de Marina, entre d’altres. Podeu consultar el llistat complet d’aquestes activitats aquí.

Així mateix, puntualment es duen a terme campanyes de sensibilització adreçades a la ciutadania en general com ara la campanya D’oli a la pica ni mica, guanyadora del Premi Europeu de Prevenció de Residus 2021, o la campanya La cara oculta de la teva roba.