Twitter Facebook Instagram Youtube

Festa tradicional cristiana amb arrels paganes, el Carnaval es celebra dies abans del Dimecres de Cendra, últim dia d’aquesta celebració i que marca l’inici de la Quaresma.

El Rei Carnestoltes, protagonista indiscutible d’aquesta festivitat convida a la disbauxa, la transgressió i la festa. S’acompanya en les menges de sardines i arengades, botifarra d’ou, i coca de llardons, així com les truites el Dijous de Carnaval o dijous gras.

Dimecres de Cendra s’enterra la sardina acompanyada de seguicis fúnebres i satírics, per donar pas a la Quaresma.

La seva antagonista, la Vella Quaresma, és la figura que representa el sacrifici, i la sobrietat, amb les 7 cames que representen les setmanes del seu «regnat». Ve acompanyada dels dolços bunyols, per a compensar l’abstinència i el dejú que eren pròpies d’aquestes festes.

Aquesta tradició, com d’altres, es manté gràcies a la memòria que generació rere generació han tramés a l’hora de celebrar-les sense deixar d’incorporar les modificacions introduïdes al llarg del temps.

Les persones grans de Badalona, passat, present i futur de la ciutat, són i han estat testimonis de les diferents transformacions del Carnaval i la Quaresma, sent protagonistes a l’hora de mantenir vius els costums i les tradicions més arrelades de la nostra cultura.

... i aquest 2024 ...

L'edició d'enguany del carnaval es viurà amb balls i festes de disfresses als casals de gent gran de la ciutat entre el 9 i el 14 de febrer.

L'Ajuntament lliurarà els premis a les millors disfresses,  que ben segur seran originals i divertides !!!

Imatges relacionades