Twitter Facebook Instagram Youtube

Centre d'Atenció als Animals de Companyia del Barcelonès Nord (CAACBN)

Al Centre d’Atenció d’Animals de Companyia del Barcelonès Nord (CAACBN) ens encarreguem de la recollida, acollida i custòdia d’animals abandonats, perduts, recollits o rebuts en cessió, així com de fer les tasques per a la seva recuperació i adopció.

Ens encarreguem de la vacunació, identificació, desparasitació i esterilització de tots els animals que protegim. El CAACBN treballa territorialment amb la recollida, acollida i custódia d’animals dels municipis de Badalona, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet.

La finalitat del CAACBN és la de ser una eina per retornar a la societat tots els animals abandonats que recollim als tres municipis pel nostre servei de recollida i tenir cura d’ells fins que són donats en adopció, d’acord a la Llei de protecció dels animals, es a dir vacunats, identificats, desparasitats i esterilitzats. El CAACBN promou i participa en campanyes de sensibilització sobre la tinença responsable, la identificació i l’adopció.

El Centre ocupa un total de 4.710 m2, dels quals 156 m2 corresponen a l’edifici principal, equipat amb sales de cures i d’hospitalització, un laboratori, així com un aula polivalent i les zones de serveis i d’administració.

A l’àrea de recepció hi ha quatre gàbies subdivisibles i un bany antiparasitari. És on es duu a terme l’exploració dels animals.

El  CAACBN té capacitat per a cent vint-i-sis animals. Compta amb quaranta-dos boxes amb una capacitat màxima per a tres gossos cadascun.

Completen l’equipament un pati d’entrada i un de servei, a més de patis independents per als diferents pavellons, amb arbrat, i una zona enjardinada.

El Centre d’Atenció d’Animals de Companyia del Barcelonès Nord (CAACBN) és un servei de l’Ajuntament de Badalona, l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. El titular del servei és l’Ajuntament de Badalona.

El Centre d’Atenció d’Animals de Companyia del Barcelonès Nord està gestionat per la Fundació per a la Defensa dels Animals i la Natura (Fundació DAINA). La Fundació va ser creada l’any 2010 i té com objectius:

  • Oferir més eines per protegir els animals
  • Demostrar que els animals tenen dret a tenir el seu lloc a la societat
  • Evidenciar que una gestió proteccionista de l’abandonament i el maltractament és possible
  • Treballar per un futur més just i més honest amb els animals i la natura on quedin al marge l’abandonament, el maltractament i l’explotació dels animals.

La Fundació DAINA treballa per trobar una família per cada animal abandonat o perdut que arriba al centre. Per aconseguir unir als animals amb la família més adient:

  • Es valoren els perfils dels animals dels centres i s’elaboren descripcions fiables que facilitin adopcions apropiades i definitives.
  • Es valoren els perfils dels adoptants idonis per a cada animal i es fa una selecció dels candidats més òptims
  • S’elaboren campanyes específiques d’adopció per facilitar la sortida dels animals que ho tenen més difícil.
  • Es dona suport post-adopció per garantir una bona adaptació de l’animal adoptat a la seva nova llar.

CONTACTE

Camí dels Xiprers s/n – 08915 Badalona (barri de Pomar)

Telèfon: 650393987

Correu electrònic:  info@protectoramataro.org

COM ARRIBAR?

En transport públic:
La línia d’autobusos B3 (Badalona Llefià-Badalona Pomar) arriba únicament els dies festius fins al cementiri de Sant Pere. Des del cementiri cal caminar un quilòmetre per camí forestal fins al CAACBN

En transport privat:
B-20 direcció Barcelona, sortida 23 (Badalona est/Mollet/Tiana)
B-20 direcció Mataró, sortida 22 (Badalona est/Mollet/Tiana)
C-31, sortida 5 (Badalona nord/Mollet)
Un cop passat el cementiri de Sant Pere, seguir les indicacions fins al CAACBN.

HORARI D’ATENCIÓ AL PÚBLIC

De dilluns a divendres: d’ 11 a 14.30 h i de 15 a 17 h.
Dissabtes : d’11 h a 14.30 h. i de 15 h a 18 h.
Diumenges i festius: d’11 a 14 h.

Clicar a la imatge per accedir al CAACBN.