Twitter Facebook Instagram Youtube

Festa Major

La Festa Major de Badalona és un gran esdeveniment per tota la ciutadania. La Festa Major se celebra als voltants del 15 d'agost, dia de l'Assumpció de la Mare de Déu, patrona de la ciutat, i del 16 d'agost, dia de Sant Roc. Sant Roc és copatró de la ciutat juntament amb Sant Anastasi, que se celebra l'11 de maig, i al voltant del qual se celebren les Festes de Maig

La Festa Major és actualment una festivitat amb una rica programació, amb actuacions musicals, castells de focs i activitats de cultura popular i tradicional que certifiquen la riquesa cultural de Badalona. Els eixos centrals de les activitats tradicionals són el Pregó, la Tronada, la Cercavila i el Castell de Focs  a la platja dels Pescadors. El programa el complenten activitats com les Matinades, l’Anada a Ofici, l’Ofici, la Tornada d’Ofici, el Dinar Popular, ballada de sardanes, el Bany de Bèsties, i entrada la nit concerts per a tots els públics. 

 

Festa Major 2023

La Festa Major de Badalona se celebrarà enguany al llarg de tres dies, des del dilluns 14 fins al dimecres 16 d’agost. Les actuacions musicals, les activitats de cultura popular i tradicional es consoliden com els eixos centrals d’un programa de Festa Major que comptarà un estiu més amb els concerts de Festa Major a la Rambla i el Castell de Focs a la platja dels Pescadors.

El dilluns 14 concentra les activitats tradicionals com són la Tronada, el Pregó, el Ball a plaça, la Cercavila, el Castell de Focs i també els concerts de Los 80 Principales i PD Tralla. El dimarts 15 les activitats s’estenen des de les Matinades, l’Anada a Ofici, l’Ofici, la Tornada d’Ofici, el Dinar Popular, un concert per a tots els públics a càrrec de Xarop de Canyada amb l’espectacle ‘Terramar’, ballada de sardanes amb la Cobla Sabadell, el Bany de Bèsties, i ben entrada la nit els concerts de Festa Major amb La Fúmiga i, tot seguit, Figa Flawas i Julieta. La Festa Major acabarà el dimecres 16 al migdia amb diversos actes de cultura tradicional i popular, amb una tronada de final de festa.

Enllaços relacionats

image  image  image  image

Imatges relacionades