Twitter Facebook Instagram Youtube

Flama del Canigó

Flama del Canigó

La matinada del 22 al 23 de juny la Flama del Canigó es renova al cim d'aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips la distribueixen als pobles, viles i ciutats i encén moltes de les fogueres de Sant Joan. Així comença, any rere any, la celebració d'una festa ancestral vinculada al solstici d'estiu. La revetlla de Sant Joan, la nit del 23 de juny, a Badalona tenen lloc una sèrie d'actes festius amb la Flama del Canigó com a protagonista.

Arribada de la Flama del Canigó 2023

  • 18 h Inici de la cercavila amb la Flama del Canigó al passeig de la Rambla (alçada Roca i Pi)

Hi participen: Ball de Miquelets, Bufons del Foc, Colla Xica Ball de Diables de Badalona, Ball de Diables de Badalona, dracs Fumera, drac El Petit, els dragolins Xarop, Pomada i Xeringueta, la Mulassa, els gegants Follet, Dimonieta, el Baró de Godmar i la Duquessa Maria Assumpta, Típic Ball de Bastons de Canyet, balls de l'Esbart de Sant Jordi, Catifaires de Badalona, Campaners de Badalona i l'entitat pregonera d'aquest any amb la flama.

Recorregut: Rambla (alçada Roca i Pi), Mercè, Sant Pere, Carme, Francesc Layret i plaça de la Vila.

  • 19 h a la plaça de la Vila: Rebuda de la Flama del Canigó, lectura del manifest, lluïments dels balls i encesa del peveter.

Enllaços relacionats