Twitter Facebook Instagram Youtube

La Processó del Silenci

La Processó del Silenci

La Processó dels Misteris o Processó del Silenci és una tradició religiosa catòlica badalonina que se celebra en el marc de la Setmana Santa, la nit de Dijous Sant. És, segurament, la tradició més antiga de Badalona i una de les processons més antigues de Catalunya i d'Espanya. La primera notícia certa que tenim de la processó del Dijous Sant a Badalona és de
l’any 1627, data en què es va acordar la confecció dels misteris. Ho explicava l’acta de la reunió del govern municipal, el Consell General de la Universitat de la vila i parròquia de Badalona, celebrada aquell dia.

La Processó comença quan és fosc. Cap a les nou de la nit, es realitza el Cant de la Passió a la façana principal de l'església de Santa Maria que dona obertura a un cerimonial que porta els passos a fer un recorregut pels carrers de Dalt de la Vila al voltant de Santa Maria, tot i que arriba també a alguns carrers de Coll i Pujol. Durant el recorregut l'única il·luminació és la de les espelmes dels participants, que s'acompanya també d'un silenci que només es trenca amb el pas dels estaferms i la repetició del típic cant de Record i memòria, tradicionalment recitat per nens.

La Processó del Silenci 2023

A les 17.00 h del Dijous Sant, els Misteris sortiran de l’església de Santa Maria per a col·locar-se al seu estacionament previ a la Processó al c/ del Temple, i tothom qui vulgui els pot visitar. 

Recorregut: Església Parroquial, Plaça Barberà, C/ Costa, C/ Plaça de la Font, C/ Constitució, C/ Barcelona, C/ Rector, C/ Sta. Bàrbara, C/ Anselm Clavé, C/ Mistral, C/ Museu, C/ Gaietà Soler, Plaça Pau Casals, C/ Sant Sebastià, C/ Barcelona, C/ Quintana Alta, C/ Lladó, C/ Oli, Plaça de l’Oli, Passatge Barberà, Plaça Barberà.

Enllaços relacionats

Imatges relacionades