Twitter Facebook Instagram Youtube

Manifesta 15

L'any 2024 Manifesta, la Biennal Nòmada Europea, arribarà a Barcelona i la seva àrea metropolitana per celebrar la seva quinzena edició. Manifesta, fundada als Països Baixos l'any 1993, és la Biennal Nòmada Europea que canvia d'ubicació cada dos anys. Amb un fort enfocament en la cultura contemporània, els programes Manifesta són interdisciplinaris i inclouen treballs en art, urbanisme, disseny social i participació comunitària. La quinzena edició del Manifesta busca repensar Barcelona i la seva àrea metropolitana des de l'àmbit de la cultura, i reflexionar sobre com democratitzar institucions culturals o sobre com descentralitzar la cultura contemporània a Catalunya, entre d'altres qüestions.

Per primera vegada, Manifesta opera de forma descentralitzada i oferirà un programa repartit entre 16 seus de 12 municipis de la regió metropolitana: Badalona, Barcelona, Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat, Granollers, Mataró, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Adrià del Besós, Santa Coloma de Gramenet i Terrassa.

A Badalona, la Platja del Coco serà la seu principal de la biennal, on s'ubicarà l'obra Rumours from the seade Félix Blume. Una instal·lació artística que dona veu i vida al mar i musicalitza la immensitat de la nostra costa. A més, en el marc del Manifesta es desplegarà un extens programa local que inclourà exposicions, activitats i tallers a diferents espais de la ciutat.

Imatges relacionades