Twitter Facebook Instagram Youtube

Filosofia de l’Ésser: Martin Heidegger

<bound method DexterityContent.Title of <Event at /fs-badalona/badalona/ca/serveis-ajuntament/cultura/agenda/filosofia-de-lesser-martin-heidegger>>.

Per Julia Manzano

Dins del curs PENSAR I FER. SEMINARI DE FILOSOFIA CONTEMPORÀNIA

La filosofia contemporània es revela com una manera activa de pensar i parlar sobre el llenguatge i la ciència, l’ésser de les coses i l’existència, l’humà i la societat. La seva finalitat —i la d’aquest seminari, coordinat per Pere Montaner— continua sent esquivar la incertesa i aconseguir una forma més lúcida, lliure i sàvia de viure.

La filosofia del segle XX, a més de reflexionar sobre la ciència i el llenguatge, recupera la reflexió sobre l’ésser i l’existència. La fenomenologia i l’existencialisme critiquen les limitacions de la ciència per explicar l’autèntica realitat del món i de la vida, i proposen una filosofia capaç de comprendre l’ésser, el pensament i l’existència humana. Per a estudiar l’ésser, Heiddeger (1889-1976) se situa en el propi ésser humà (el dasein o ésser-en-el-món), que està inserit en les coses i entre les altres persones, vinculat i relacionat amb l’entorn. L’individu humà és, viu i parla. El seu llenguatge és “la casa de l’ésser”. Però, a més, l’existència de l’humà és un constant decidir, llançar-se al món i actuar. L’humà, segons Heiddeger, assumeix una existència que no ha triat i això és font d’angoixa, perquè a l’horitzó de tots els seus desenvolupaments possibles es perfila l’efecte del no-res absolut: la pròpia desaparició. La realitat humana, tal com ens revela la filosofia de Heiddeger, és la d’un ésser-per-a-la-mort.

Quan?

02/11/2023 de 19:00 a 20:30

(Europe/Madrid / UTC100)

Preu

Gratuït  Reservar

Gratuït
Web
Lloc web extern
Afegiu l'esdeveniment al calendari
iCal
Mapa de l'esdeveniment