Twitter Facebook Instagram Youtube

Conferència: L’artesanat ceràmic i les seves produccions a l’Antiguitat

Altres Activitats Conferència: L’artesanat ceràmic i les seves produccions a l’Antiguitat.
Altres Activitats Conferència: L’artesanat ceràmic i les seves produccions a l’Antiguitat

Conferència:  L’artesanat ceràmic i les seves produccions a l’Antiguitat. Alguns exemples del nord-est de la Tarraconense.

A càrrec de Joaquim Tremoleda Trilla, Doctor en Arqueologia, arqueòleg-conservador del MAC-Empúries i membre numerari de l'Institut d'Estudis Catalans.

En una societat en la que no existia el plàstic ni els derivats del petroli, la ceràmica era el material més assequible per a la fabricació d’atuells i de tota mena d’elements utilitaris i constructius que es podia trobar en qualsevol lloc de l’Imperi. Aquests elements són indicadors del grau de romanització de la societat. A l’entorn de la fabricació de la ceràmica es va desenvolupar un artesanat altament especialitzat en les diverses fases de la producció.

Avui podem distingir una gran quantitat de tallers que responen a una tipologia diversa i a sistemes d’organització diferents. També es coneixen alguns protagonistes que formaven part de l’alta societat romana que van invertir a la costa catalana i que van expandir els seus negocis, majoritàriament vinculats a la viticultura i a la producció excedentària de vi destinat a la seva comercialització.  

Quan?

26/04/2024 de 19:00 a 20:30

(Europe/Madrid / UTC200)

On?
Plaça de l'Assemblea de Catalunya, 1, 08911, Badalona
Nom de contacte
Museu de Badalona
Organitzador
Museu de Badalona
Web
Lloc web extern
Inscripció
Lloc web extern
Afegiu l'esdeveniment al calendari
iCal
Mapa de l'esdeveniment