Twitter Facebook Instagram Youtube

Exposició Forjadors de la Festa 2023- Visites escolars

Enguany, l'exposició Forjadors de la Festa es dirigeix a alumnes de 5è i 6è de primària, i d'educació secundària.

Manté un discurs centrat en el ritual al voltant de les Festes de Maig que honoren Sant Anastasi, copatró de Badalona. Té una línia conceptual i pedagògica i situa com a eix cabdal la figura de Sant Anastasi i, en contraposició, el Dimoni.

Repassa l’origen de la devoció al Sant a Badalona i dels inicis de la Cremada del Dimoni, així com de la seqüència d’actes i entremesos que l’acompanyen la Nit de Sant Anastasi.

Inauguració: Dimarts 21 de març, a les 19.30 hores

Sala Josep Uclés del Centre Cultural El Carme de Badalona (C/ Francesc Layret, 78-82).

Entrada lliure fins a completar aforament.

Horaris de visita:

De dilluns a divendres, de 16.30 a 20 h

Dissabtes d'11 a 13.30 h

Visites escolars i visites guiades

Les visites guiades van dirigides a alumnes de 5è i 6è d’educació primària, i als alumnes d’educació secundària.

Ja podeu fer la reserva de visita guiada, entre l’11 d’abril i el 26 de maig, en dies feiners, amb excepció de la següent franja de dies: del 2 al 10 de maig, i en les següents franges horàries:

      • A les 9.30 h

      • A les 11 h

      • A les 15.30 h

Les visites tenen una durada d’una hora aproximadament, i les porta a terme personal especialitzat en la matèria, vinculat a les colles de cultura tradicional i popular de Badalona.

El nombre de persones per visita com a màxim és el del grup classe. IMPORTANT: Les reserves s'han de fer com a mínim amb cinc dies d'antelació de la data triada per a la visita.

Activitats complementàries: Dirigides a formadors/educadors, i a públic adult en general.

L’exposició es completarà amb una sèrie d’activitats que també tindran lloc al Centre Cultural El Carme: Conferències, xerrades i presentacions de treballs que conviden a la reflexió i el debat entorn a temes d’interès i que tenen relació amb l’estat actual de la Festa a la nostra ciutat.

En Lluis Bellas presentarà el seu doctorat sobre diferents models de Cases de la Festa que inclou l’estudi del procés d’una possible creació a Badalona. En l’àmbit de la música, es tractarà el tema dels instruments tradicionals i la seva funcionalitat com a acompanyament als balls.

A més, Forjadors acollirà també tres activitats commemoratives de diferents colles locals: Badalona Bèsties de Foc i Diables de Badalona fan 40 anys, i Castellers de Badalona en fa 25. Amb aquest motiu, Badalona Bèsties de Foc oferirà una xerrada-debat sobre imatgeria de foc, Diables de Badalona sobre els diferents models de diables, i Castellers centraran la seva conferència en el fet casteller i els seus vint-i-cinc fent castells a la ciutat.

Exposició comissariada per Marc Abril, fester, músic i membre del Grup d'Estudis de la Festa de Badalona.

 

Organitzen: l’Ajuntament de Badalona, Badalona Cultura i Xitxarra Grup d’Estudis de la Festa, amb la col·laboració del Museu de Badalona, de les entitats Badalona Bèsties de Foc, Castellers de Badalona, Confraria de Sant Anastasi, Diables de Badalona, Esbart Sant Jordi, Geganters de Badalona, Miquelets de Badalona, Mulassa de Badalona, Típic Ball de Bastons de Canyet i de la família Llansó.

Quan?

11/04/2023 a 09:30 fins a 26/05/2023 a 15:30

(Europe/Madrid / UTC200)

On?
Sala Josep Uclés - Centre Cultural El Carme
Afegiu l'esdeveniment al calendari
iCal