Twitter Facebook Instagram Youtube

FESTIVITAT DE SANT ANASTASI - Festes de Maig 2023

FESTIVITAT DE SANT ANASTASI

Dijous 11 de maig

MATINADES 

8 h / Carrers dels barris del Centre i de Dalt de la Vila. Inici al passeig de la Rambla.

Avui és festa! Els grallers ens faran saltar del llit (si encara no ho hem fet) per recordar-nos que les festes es viuen intensament i que al cap de poca estona comença la celebració de la festivitat de Sant Anastasi, copatró de la ciutat. Així mateix, els diables recorreran els carrers de la ciutat amb foc i trons per despertar el veïnat i fer una crida a la festivitat del sant.

Recorregut de foc: passeig de la Rambla, carrers de Santa Madrona, de la Mercè, de Sant Pere, del Carme, de la Caritat, de la Mercè, d’Eduard Flo, de les Termes Romanes, de Fluvià, de l’Oli, de Dalt, de Quintana Alta, de Barcelona, plaça de la Constitució, carrer de la Costa i plaça de Barberà.

 

REPIC DE FESTA

10 h / Campanar de l’Esglèsia de Santa Maria

Repic de campanes que anuncia, des de bon matí, la festivitat de Sant Anastasi. A càrrec de Campaners de Badalona.

 

ANADA A OFICI

10 h / Plaça de la Vila

La corporació municipal va a Ofici acompanyada dels balls populars, en la versió infantil, fins a l’església de Santa Maria. En arribar a la plaça de Barberà ballaran els diferents entremesos, al replà de l’església. Hi participen: Ball de Diables de Badalona, Dragolins Xarop, Pomada i Xeringueta, gegantons Tasi i Mariona, Ball de Cercolets, Ball de Punts, Castellers de Badalona, Bandera de Sant Anastasi, macers, corporació municipal i ministers de Sant Anastasi.

Recorregut: plaça de la Vila, carrers de Sant Anastasi, de la Costa i de Sant Sebastià, plaça de Pau Casals, carrers de Sant Sebastià i de Barcelona, plaça de la Constitució, carrer de la Plaça i plaça de Barberà.

 

REPIC DE CAMPANES

10.45 h / Des del campanar de l’Església de Santa Maria

El repic de campanes anuncia l’ofici de Sant Anastasi.

 

OFICI SOLEMNE

11 h / Església de Santa Maria

Missa de Sant Josep, del mestre badaloní Salvador Valls i Franch (1882- 1936), interpretada amb orgue i amb la col·laboració de la Coral La Badalonense. Inclou l’ofrena del Ball de l’Àliga. Acabat l’ofici, hi haurà el ball de gegants.

 

TORNADA D'OFICI
La corporació municipal torna d'ofici acompanyada dels balls populars, fins a la plaça de la Vila. En arribar a la plaça de la Vila, hi haurà una ballada dels diferents entremesos. 

 

BALL DEL BARÓ DE MALDÀ

18.15 h / Replà de les escales de l’Església de Santa Maria

Representació del Ball del Baró de Maldà, amb la tradicional rifa de les coques de Sant Anastasi.

A càrrec de la Confraria de Sant Anastasi.

 

BAIXADA DEL SANT

19 h / Església de Santa Maria

S’inicia el ritual de sortida del tabernacle de Sant Anastasi des de l’església de Santa Maria. A la plaça de Barberà es farà el primer Ball de la Bandera.

Recorregut: plaça de Barberà, carrer de la Costa, carrer de la Via Augusta i carrer de Sant Anastasi

 

PASSADA DE SANT ANASTASI

19.30 h / Carrer de Sant Anastasi

Recorregut amb la imatge del sant sobre el tabernacle, acompanyada pels balls que recorreran els carrers de Baix a Mar. Recorregut: carrers de Sant Anastasi, de Francesc Layret, de Sant Miquel, del Canonge Baranera, del Carme, de Francesc Layret i del Temple i plaça de Barberà

 

ESCLAT DE FESTA

En acabar la Passada, al replà de les escales de Santa Maria, últim Ball de la Bandera de Sant Anastasi i esclat de festa amb un espectacle de foc. 

 

CANT DELS GOIGS

Solemnement, l’acte s’acabarà a dins de l’església, amb el Cant dels Goigs en honor a la figura de Sant Anastasi

 

TOCA CANTAR

I ara, arriba la bullanga! Tots els balls que han participat a la Passada, tornen cap a la plaça de la Vila ballant i mostrant el seu costat més esbojarrat.

En el marc de les Festes de Maig 2023

Quan?

11/05/2023 de 08:00 a 23:55

(Europe/Madrid / UTC200)

On?
Passeig de la Rambla
Afegiu l'esdeveniment al calendari
iCal