Twitter Facebook Instagram Youtube

CICLE DE PENSAMENT POLÍTIC: la fi del present i propostes de futur

CICLE DE PENSAMENT POLÍTIC: La fi del present i propostes de futur

El cicle està format per tres sessions, cadascuna dedicada a un filòsof polític representatiu d'un aspecte de l'actualitat. Cada sessió s'estructura en una presentació de cada autora, i un debat posterior. La primera tractarà de Marina Garcés i la Reil·lustració, la segona sobre Franco "Bifo" Berardi i la Futurabilitat, i la darrera sobre Rosi Braidotti i la Posthumanitat. L'objectiu de tot plegat és imaginar una filosofia política afirmativa que atengui els problemes socials d'avui.

Conduït per l’Andreu Navarra

És escriptor i historiador. Combina la creació literària amb la crítica i l’anàlisi de sistemes educatius. Investiga el pensament català i espanyol entre finals del segle XIX i la guerra civil (1868-1939). Els seus últims llibres publicats han estat La escritura y el poder. Vida y ambiciones de Eugenio d'Ors (Tusquets, 2018), Devaluación continua. Informe urgente sobre alumnos y profesores de secundaria (Tusquets, 2019), Ortega y Gasset y los catalanes (Fórcola, 2019), Prohibido aprender. Un recorrido por las leyes de educación de la democracia (Anagrama, 2021), La revolución imposible. Vida y muerte de Andreu Nin (Tusquets, 2021). Ha publicat les novel·les Hojas (Sloper, 2017) i Una especie de aventura (Sloper, 2019). És professor d’Història de la Cultura Contemporània a la Universitat Oberta de Catalunya.

 

Cicle complet (3 sessions): 24€

Preu Sessió individual: 10€

Inscripcions a: llibreria@mitjamosca.com

Aforament limitat

 

Sessions:

DILLUNS 6 DE MARÇ, 19h

Marina Garcés i la Reil·lustració

En un temps en què la credulitat ha deixat pas a la conformitat i ha desterrat l'esperit crític de les nostres identitats. Marina Garcés proposa actualització de l'aposta il·lustrada, entesa com el combat radical contra la credulitat. És començar a trobar els indicis amb els quals filar, novament, els temps vivibles

 

DILLUNS 3 D’ABRIL, 19h

Franco "Bifo" Berardi i la Futurabilitat

La "futurabilitat" posa en relleu la multiplicitat de futurs possibles en l'actual conformació del món. Si avui el desplegament dels esdeveniments se'ns presenta com a inevitable, és perquè el codi capitalista tradueix les dinàmiques de la innovació a la lògica de l'acumulació privada. "Bifo" assenyala que per a desenvolupar altres possibilitats immanents és necessari emancipar al coneixement respecte del paradigma econòmic vigent i alliberar el temps humà de les limitacions del treball assalariat per mitjà de la tecnologia.

 

DILLUNS 8 DE MAIG, 12h

Rosi Braidotti i la Posthumanitat

“Posthumà” és un terme que vol descriure, des de múltiples perspectives, la mena de subjectes que estem esdevenint, més enllà de l'humanisme clàssic i de l'antropocentrisme. Braidotti ens convida a pensar sobre nosaltres d'una altra manera a fi de poder dur a la pràctica una ètica afirmativa, la que alimenta el nostre desig de perseverar en una vida millor en aquest planeta malmès, en companyia dels altres (orgànics, materials i tecnològics).

Quan?

06/03/2023 a 19:00 fins a 08/05/2023 a 20:00

(Europe/Madrid / UTC100)

On?
Llibreria Mitja Mosca
Afegiu l'esdeveniment al calendari
iCal