Twitter Facebook Instagram Youtube

Presentació del llibre «Con pasado y con futuro», d'Adoni González

27 d'abril a les 19 h.

Amb Sergi Caravaca, historiador, i Joan Tafalla, Dr. en història.

 

Organitza: Comunistes Badalona i Fundació Neus Català

 

 

Adoni González ha estat un referent en la lluita per la democràcia a Badalona.
Va ser un dels fundadors del Cine Club, de gran influència cultural a Badalona als anys 60 i inicis dels 70. Un cop a l'escola professional del Clot va anar abandonat la vessant més cultural per la més política i sindical, des del PSUC i CC.OO. Detingut set vegades, va ser el darrer pres polític de Badalona.
Una tasca molt important en la seva militància va ser a les Comissions de Solidaritat de Catalunya, recollint fons per a les famílies dels represaliats, organitzant festivals i actes culturals per ajudar als presos polítics.
La militància comunista ha marcat tota la seva vida i també ha dedicat esforços a la lluita dels pobles saharauí, de Cuba, argentí, palestí...
Darrerament, ha estat al costat dels "Iaioflautes" i en temes de memòria històrica.

 

 

 

 

 

Comunistes de Catalunya han dit al seu bloc

 

(http://bloc.comunistes.cat/2021/01/conpasadoyconfuturo.html):

 

"Quan llegeixes la vida del camarada Adoni, amb tantes lluites compartides, detencions i presons, camarades i persones conegudes, sembla que hagi viscut diverses vides. Sembla impossible que una sola persona pugui haver passat per tants esdeveniments històrics i haver sobreviscut amb la humilitat que sempre ha demostrat i demostra".

 

La millor definició és el que escrivia Bertolt Brecht : "Sàpiguen que a més dels líders, hi havia uns altres i unes altres que també van ser allí. Aquells "ningú" dels quals moltes biografies s'han oblidat".

Quan?

27/04/2023 de 19:00 a 20:30

(Europe/Madrid / UTC200)

On?
Espai Betúlia
Afegiu l'esdeveniment al calendari
iCal