Twitter Facebook Instagram Youtube

Recital poètic amb acompanyament musical

27 de març a les 19 h

A càrrec de la Tertúlia Flamenca de Badalona.

 

 

Amb l’exposició “Miguel Hernández, poeta del poble”, la Biblioteca Central Urbana Can Casacuberta vol recuperar la figura d’aquest singular poeta i dramaturg alacantí a través d’un recorregut per la seva intensa vida des d’un doble vessant: literari i de memòria històrica.

 

L’exposició ofereix una cronologia per la seva trajectòria vital i creativa a través de diversitat de materials (llibres, textos, epístoles, documentació, fotografies…), en alguns casos inèdits, i representa un testimoni important de la història literària i social de la primera meitat del segle XX.

 

Miguel Hernández (1910-1942) és conegut sobretot per la seva poesia. La seva trajectòria vital i el seu extens llegat literari –malgrat la seva curta vida– són símbol de la dignitat i del gran esforç creatiu d’aquest jove poeta i dramaturg.

 

Però la mostra també pretén retre homenatge al Miguel que va defensar les llibertats democràtiques i el govern de la República, participant activament a les trinxeres i treballant culturalment al front. Acabada la guerra, fou detingut i empresonat fins a la seva mort, als 31 anys.

 

Activitats complementàries:

 

27 de març - 18.30 h: Visita guiada, a càrrec del seu comissari Àngel Sorly.

 

Organitza: Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona.

Quan?

27/03/2023 de 19:00 a 20:00

(Europe/Madrid / UTC200)

On?
Espai Betúlia
Afegiu l'esdeveniment al calendari
iCal