Twitter Facebook Instagram Youtube

El Casal de la Solidaritat de Badalona Can Pepus és un equipament multifuncional que ofereix serveis socials, culturals, educatius, de salut, de solidaritat i de participació ciutadana al Districte 1.

Informació

El Casal de la Solidaritat de Badalona Can Pepus és un espai de trobada i reunió per la gent del barri, des dels més petits fins als més grans. 

Hi tenen la seu el Casal de la Solidaritat del mateix nom i de les entitats dedicades a la solidaritat i la cooperació. És també un espai de referència per a les associacions del districte primer.

Adreça i contacte del Casal de la Solidaritat de Badalona Can Pepus

Història de l’edifici

La casa Antoni Lleal, més coneguda com Can Pepus, va ser reformada per Joan Amigó entre el 1923 i el 1924. 

Fruit d'aquesta reforma és la tribuna poligonal de la cantonada, coronada amb una airosa piràmide de pissarra. Uns esgrafiats de tipus floral ornamenten les llindes del pis superior, a joc amb el fris que recorre la façana sota la cornisa.

El Casal de Solidaritat de Badalona Can Pepus forma part de la xarxa municipal de centres cívics, la seva especialitat és la utilització de les entitats solidàries per les seves activitats.

El Consell de la Solidaritat i Cooperació de Badalona

A Can Pepus hi té la seu el Consell de la Solidaritat i Cooperació de Badalona. 

El Consell de Solidaritat i Cooperació de Badalona és l’òrgan principal de treball de la cooperació de ciutat i està format per les entitats solidàries badalonines, una representació de l’equip de govern municipal i una representació de tots els grups polítics.

El Consell és un òrgan consultiu que proposa i assessora accions i projectes relacionats amb la cooperació i la solidaritat i participa en la valoració i aprovació de la convocatòria biennal de projectes de cooperació i sensibilització. A més del Plenari, el Consell disposa de comissions de treball per temes específics: Comissió Permanent, Mesa del Comerç Just i Mesa d’Educació en Valors.

Poden ser membres del Consell les entitats i associacions inscrites en el Registre Municipal d’Entitats que tinguin entre les seves activitats la cooperació i la solidaritat internacional.