Twitter Facebook Instagram Youtube

Museu de Badalona

Museu de Badalona

El Museu de Badalona conserva, estudia, documenta, divulga i exposa el patrimoni històric i la història de Badalona des dels seus orígens fins als nostres dies. Fundat l’any 1955, s’hi poden visitar:

  • Restes de l’antiga ciutat romana de Baetulo. Al subsol de l’edifici s’hi conserven les Termes i el Decumanus, amb una part de les edificacions i els carrers de la zona propera al fòrum. Aquest espai arqueològic, de més de 3.400 m, és un dels conjunts de restes cobertes més grans de Catalunya. Hi ha exposades peces de gran valor històric i artístic com el Vas de les Naus, procedent del poblat ibèric del Turó d’en Boscà, la Venus de Badalona, la Tabula hospitalis o les pollegueres de bronze de la porta de la muralla que envoltava la ciutat.
  • L'Arxiu Històric que conserva la documentació municipal fins a l’any 1945, així com nombrosos arxius d’altres procedències (empreses, entitats i particulars de Badalona) i d’una àmplia cronologia, que permeten investigar i conèixer la història i l’evolució de Badalona, sobretot dels segles XIX i XX.
  • L'hemeroteca local, que és la col·lecció més completa que existeix de les publicacions periòdiques aparegudes a Badalona des del segle XIX fins a l’actualitat. Cal remarcar, per la seva importància i el seu valor històric i patrimonial, l’Arxiu d’Imatges del Museu, que compta amb un fons de més d’un milió de fotografies de la ciutat. La consulta de tots aquests fons és oberta al públic.

Subseus del Museu

Situats molt a prop, es poden visitar els jaciments romans museïtzats de la Casa dels Dofins, el Jardí de Quint Licini i el Conducte d’aigües. Altres subseus que depenen del Museu són el poblat ibèric del Turó d’en Boscà, situat fora del centre de Badalona, i la masia de Can Miravitges on es presenta una exposició permanent que explica l’habitatge i les transformacions agrícoles del segle XVIII, i que inclou algunes sales monogràfiques dedicades a l’obra del pintor Antoni Ros i Güell (1877-1954), últim propietari del mas. Aquests espais, juntament amb d’altres joies del patrimoni badaloní, com el monestir de Sant Jeroni de la Murtra o el pont del petroli, estan inclosos en l’àmplia oferta de visites per a grups que ofereix el Museu.

Enllaços relacionats

Web Museu de Badalona

Imatges relacionades