Twitter Facebook Instagram Youtube

Resum dels acords del Ple de l’Ajuntament de Badalona del 18 de desembre de 2023

Resum dels acords del Ple de l’Ajuntament de Badalona del 18 de desembre de 2023.
Aquest dilluns s’ha celebrat la sessió ordinària del mes de desembre al Saló de Plens de la Casa de la Vila

Nomenament de Xavier Casanovas Zurano com a director general de Badalona Comunicació SA

El Ple de l’Ajuntament de Badalona en la sessió ordinària del mes de desembre ha acordat el nomenament com a director de la societat municipal Badalona Comunicació SA del Sr. Xavier Casanovas Zurano, col·legiat 12.059 del Col·legi de Periodistes de Catalunya, que quedarà vinculat a la citada societat per un contracte laboral d’alta direcció.

L’acord assenyala que les retribucions i despeses de gestió derivades del contracte d’alta direcció del Sr. Xavier Casanovas, com ara les altes a la seguretat social, aniran a càrrec del pressupost de la societat Badalona Comunicació SA.

Així mateix es comunica i notifica al Sr. Xavier Casanovas Zurano aquest acord, així com a Badalona Comunicació SA, als efectes d’iniciar les gestions oportunes per a fer efectiva la contractació del nou director general de la societat.

Casanovas ha estat escollit com a director general de Badalona Comunicació seguint el procediment establert a la Llei de l'Audiovisual de Catalunya, sent escollit per la Junta de portaveus, validat pel Consell consultiu i assessor de l'empresa, i amb el vot favorable d'almenys dues terceres parts del ple. Casanovas substituirà al capdavant dels mitjans de comunicació públics de Badalona a Josep Viñeta Balsells, que ha exercit aquestes funcions durant els darrers vuit anys.

CV

  • Periodista, professor de Comunicació audiovisual, Televisió i Ràdio a la UAB i de Comunicació digital i Social Media la UOC.
  • Consultor en comunicació i expert en gestió de continguts audiovisuals.
  • Ha estat director de Continguts a Onda Cero Catalunya (2004-2018) i ha treballat com a periodista, presentador i locutor en altres mitjans com RNE-Ràdio 4, TVE, Betevé, Com Ràdio, Onda Rambla, la Xarxa, TV L'Hospitalet i Cugat Mèdia, entre d'altres.
  • Llicenciat en Ciències de la Informació (UAB), màster en Gestió d'Empreses Audiovisuals (UPC), postgrau en Reportatge de Televisió (UPF) i Programa de Màrqueting Digital (ESADE).
  • Ha rebut el Premi Ondas a la Millor Cobertura Informativa pels atemptats de Barcelona i Cambrils, el Premi Civisme de la Generalitat de Catalunya, el Premi Montserrat Roig al Periodisme i Comunicació Social de l'Ajuntament de Barcelona, i ha estat finalista dels Premis Sonor de pòdcasts en català, entre altres guardons

El dictamen s’ha aprovat amb els vots favorables de tots els grups municipals.

 

Moció de suport a la iniciativa de fer de Badalona la Seu de la Fundació CIM-UPC i d'impuls al Centre Tecnològic de l'espai CACI

El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat la moció presentada pel Grup Municipal d'ERC de suport a la iniciativa de fer de Badalona la Seu de la Fundació CIM-UPC i d'impuls al Centre Tecnològic de l'espai CACI.

La moció presenta els següents acords:

PRIMER.- El Ple de Badalona recolza el projecte de l’Espai CACI amb els 4 eixos marc: la recerca, la formació universitària i de formació professional, l’emprenedoria i la participació ciutadana, i amb la participació de l’Ajuntament de Badalona, la Universitat Politècnica de Catalunya, REBASA i la Fundació CIM-UPC.

SEGON.- El Ple de Badalona encomana al govern que faci les gestions necessàries per no perdre la dotació pressupostària de l’Estat, valorada en 3M€.

TERCER.- El Ple de Badalona encomana al govern que cerqui altres vies de finançament del projecte, en el supòsit que no faci la inversió de 3.5M€ compromesa pel govern anterior.

QUART.- Traslladar aquests acords a la Universitat Politècnica de Catalunya, a la Fundació CIM-UPC, a REBASA, a la FAVB, a la FEB-PIMEC, a CCOO del Barcelonès Nord, a la UGT del Barcelonès Nord, a l’Hospital Germans Trias i Pujol, a l'Institut Guttmann, a la Fundació Laboral de la Construcció, a la Cambra de Comerç del Barcelonès Nord i al BDN Lab.

La moció s’ha aprovat amb els vots favorables dels grups municipals de Badalona en Comú Podem (BeCP), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i amb l’abstenció de Guanyem Badalona (GB) i Partit Popular (PP).

MÉS INFORMACIÓ

En l’enllaç següent podeu accedir a més informació sobre les sessions plenàries

https://www.badalona.cat/ca/actualitat/badalona-en-directe

Accés al Ple ordinari del 18 de desembre de 2023

https://www.youtube.com/watch?v=smU0lJmZ8F8

 

 

Badalona, 19 de desembre de 2023