Twitter Facebook Instagram Youtube

L’exposició “Llegendes de l’Esport” porta a Badalona el Ferrari de Vettel i objectes d’esportistes com Rafa Nadal, Jon Rahm, Andrés Iniesta, Valentino Rossi, Miguel Indurain o Mireia Belmonte

El Formula 1 Ferrari SH 70 de Sebastian Vettel de l’any 2017 és una de les peces de l'exposició "Llegendes de l'Esport".
El Formula 1 Ferrari SH 70 de Sebastian Vettel de l’any 2017 és una de les peces de l'exposició "Llegendes de l'Esport"
La mostra, amb peces del Museo del Deporte, es pot veure gratuïtament al Centre Cultural El Carme fins al 30 de desembre
Es pot visitar de dilluns a dissabte de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores i diumenge de 10 a 14 hores

La sala Josep Uclés del Centre Cultural El Carme de Badalona acull fins al 30 de desembre l’exposició “Llegendes de l’Esport” amb una col·lecció de peces del Museo del Deporte. El Ferrari del pilot de Formula 1 Sebatian Vettel de l’any 2017, samarretes de Ricky Rubio, Pau Gasol, Rafa Nadal o Andrés Iniesta, la moto Aprillia 125 cc amb la qual Aspar va guanyar el Mundial de 1988, o la bicicleta de Miguel Indurain, són algunes de les peces més destacades que es poden veure. La mostra es pot visitar de dilluns a dissabte de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores i diumenge de 10 a 14 hores.

L’acte d’inauguració d’aquesta exposició centrada en els grans èxits del món de l’esport ha tingut lloc aquest vespre amb la presència de l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, el director del Museo del Deporte, Alfonso Noáin, el president del Club Joventut Badalona, Juanan Morales, i la nedadora badalonina medallista paralímpica, Sílvia Vives, entre altres.

L’alcalde, Xavier Garcia Albiol, ha destacat que “no hi ha una ciutat millor que Badalona per gaudir d’una exposició com aquesta". "Badalona s’ho mereix, perquè som una referència en l’esport i volem que així sigui, pels valors que la seva pràctica comporta, com l’esforç, el sacrifici o la feina d’equip”, ha explicat. Garcia Albiol s'ha mostrat convençut que l'exposició serà un gran èxit i que seran molts els badalonins i badalonines que aquests dies la visitaran. "Aquesta exposició és una de les moltes activitats que l’Ajuntament ha programat per les dates de Nadal, amb les quals volem oferir als badalonins l’oportunitat que aquestes festes siguin especials i de gaudir de l’oci a la ciutat” ha afegit l'alcalde.

Peces més destacades de l’exposició “Llegendes de l’Esport

En la planta 0

- Formula 1 Ferrari SH 70 de Sebastian Vettel de l’any 2017

- Granota i casc de Fernando Alonso de l’any 2010 durant el seu pas per l’escuderia Ferrari

- Moto Aprilia 125cc y granota de Jorge Martínez Aspar de l’any 1988.

- Granota original de Valentino Rossi de la temporada de moto GP de 2016

En la planta -1

- Raqueta y samarreta del tenista Rafa Nadal que va portar al torneig de l’US Open de 2019

- Pilota, bota i samarreta signada per Andrés Iniesta del mundial de Sudàfrica del 2010

- Sabatilles i samarreta de l’All Star de la NBA 2015 signades por Pau Gasol

- Maillot signat commemoratiu i bicicleta dels 5 Tours de França del ciclista Miguel Indurain

- Putt de golf signat per Jon Rahm amb el qual va guanyar l’US Open de 2022

- Casquet de bany i samarreta de podi de Mireia Belmonte commemorativa de l’oro olímpic de Rio 2016

- Samarreta del Club Joventut Badalona signada per Ricky Rubio com a jugador més jove en debutar a la lliga ACB

La sala Josep Uclés està situada dins del Centre Cultural El Carme, carrer de Francesc Layret, 78 82. L’accés a l’exposició és gratuït.