Twitter Facebook Instagram Youtube

L’Espai Betúlia porta a partir del 5 d’abril a Badalona una doble exposició on el ferrocarril és el fil conductor per als creadors artístics

L’Espai Betúlia porta a partir del 5 d’abril a Badalona una doble exposició on el ferrocarril és el fil conductor per als creadors artístics.

“El plaer de viatjar” i “Raïls i paraules” es podran visitar fins al 24 de maig

El ferrocarril és un mitjà de transport que ha contribuït en la transformació de la societat i del paisatge. També ha estat, i encara ho és, una gran font de vivències i d’inspiració, fins a esdevenir a vegades un veritable objecte de culte. L’Espai Betúlia, Centre de la Paraula i les Lletres, presenta “El plaer de viatjar” i “Raïls i paraules”, una doble exposició al voltant del ferrocarril que es podrà veure des d’aquest divendres, 5 d’abril, fins al divendres 24 de maig.

L’exposició “El plaer de viatjar. El ferrocarril en les arts i la literatura catalanes” mostra com les arts plàstiques i la literatura han estat testimoni de l’arribada del ferrocarril a Catalunya, de la seva rebuda, de les professions que ha generat i de com ha esdevingut, fins i tot, un objecte de culte. El fil conductor de l’exposició són els nous paisatges que ha generat el ferrocarril, tant geogràfics, urbans, socials i humans, i com han donat peu a espais d’aventures.

“Raïls i paraules” és una manifestació actual de com el ferrocarril continua inspirant els creadors, en aquest cas, un escriptor (Jordi Font- Agustí) i una fotògrafa (Anna Espí). Tots dos proposen un recorregut pel món del ferrocarril amb poemes i fotografies que ens transporten a diversos ferrocarrils del món, des dels aspectes més tècnics (locomotores, cotxes i vagons, infraestructures) fins a arribar al vincle emocional que podem establir amb els trens i les estacions com a escenaris de les nostres aventures vitals.

Activitats complementàries

24 d’abril, a les 19 hores.

Visita guiada

A càrrec de Jordi Font-Agustí, comissari de l’exposició i Anna Espí, fotògrafa.

14 de maig, a les 19 hores.

Conferència

“Trens, metros i tramvies en la premsa satírica”.

A càrrec de Jordi Font-Agustí, comissari de l’exposició.

 

Inauguració

La inauguració d’aquesta doble exposició tindrà lloc dimarts 9 d’abril, a les 19 hores, a l’Espai Betúlia, Centre de la Paraula i les Lletres (carrer d’Enric Borràs, 43 - 47, Badalona). La mostra es podrà visitar a partir d’aquest divendres, 5 d’abril, i fins el 24 de maig, de dilluns a divendres de 10 a 20.30 hores.

L’exposició compta amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Fundación de los Ferrocarriles Españoles, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), el Museu del Ferrocarril a Catalunya a Vilanova i la Geltrú i el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC).