Twitter Facebook Instagram Youtube

L’enderroc del mur d’Eduard Maristany i la remodelació del carrer començaran a principis de febrer

Imatge de com serà la zona d'Eduard Maristany després de les obres.
Imatge de com serà la zona d'Eduard Maristany després de les obres
Les obres tenen un pressupost de 1.142.818 euros i una durada de cinc mesos
L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha recordat que aquest projecte, llargament esperat pels veïns, suposarà “la transformació total de l’entorn”

Els treballs per a l’enderroc del mur del carrer Eduard Maristany en el tram de les Tres Xemeneies començaran a principis de febrer amb tasques prèvies que és necessari fer abans de l’enderrocament del propi mur. Les primeres passes del projecte, que fa l’Ajuntament de Badalona a través de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, suposaran el moviment de terres i l’enderroc d’un mur intern. Posteriorment, a finals de febrer, serà quan es procedeixi a l’enderrocament del mur extern i a l’ampliació i remodelació d’aquest tram del carrer Eduard Maristany. En total, les obres tindran una durada de cinc mesos.

Aquest projecte afecta a uns 4.000 m2 de superfície i té un pressupost de 1.142.818 euros. La reforma suposarà un canvi radical per a l’entorn i posarà fi als problemes de seguretat i mobilitat que provoca el mur. L’actuació permetrà l’ampliació del carrer, que passarà de 9 a 21 metres d’amplada i tindrà espai suficient per als vehicles, els vianants i un carril bici. S’ha de recordar que actualment en aquest indret un semàfor dona pas alternatiu a cada una de les direccions de la marxa, ja que l’amplada del vial no permet la circulació en totes dues direccions.

D’altra banda, el projecte també suposarà la modernització dels serveis, com ara la il·luminació, clavegueram (amb nous embornals i un nou col·lector), voreres, nou arbrat i increment de la vegetació, senyalització i paviment. A la vegada, l’obra també farà possible la continuïtat del carril bici fins a Sant Adrià de Besòs i Barcelona i la creació d’espai destinat a l’aparcament. 

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha destacat que aquest és un projecte “llargament esperat i reivindicat pels veïns de la zona i que suposa una transformació total de l’entorn”. “La remodelació, que per fi serà una realitat, suposarà la millora de la seguretat, la creació d’un espai que tindrà molta més llum i una ordenació òptima tant del trànsit com de l’espai per als vianants i per a les bicicletes”, ha explicat.  Garcia Albiol ha recordat que “el 2024 serà l’any en què començarà a fer-se realitat la transformació de Badalona” a la qual s’ha compromès en aquest mandat i que “el projecte d’Eduard Maristany és només un dels que es faran realitat”.