Twitter Facebook Instagram Youtube

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, reclama més suport als ajuntaments i coherència en les polítiques d’immigració

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, reclama més suport als ajuntaments i coherència en les polítiques d’immigració.

L’alcalde de Badalona va participar ahir al Cercle d’Economia en una sessió del cicle "La immigració als països avançats: problema o solució" amb l’alcaldessa de Badia del Vallès i els alcaldes de Guissona i Manresa

"Si optem per deixar entrar tothom, llavors que tinguin papers i que puguin treballar i cotitzar", va reclamar l’alcalde

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, va demanar ahir més suport als ajuntaments i coherència en les polítiques d’immigració durant una sessió del cicle «La immigració als països avançats: problema o solució» organitzada pel Cercle d’Economia. El debat va girar entorn de les estratègies municipals en la gestió de la immigració i hi van participar també l’alcalde de Guissona, Jaume Ars; l’alcalde de Manresa, Marc Aloy i l’alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor, moderats per Nacho Corredor, politòleg i soci del Cercle d'Economia.

En la seva intervenció, l’alcalde de Badalona va afirmar que Espanya «ha de ser un país solidari i d’acollida, però dins les seves possibilitats», descartant les polítiques d’obertura a tothom. "Hi ha partits polítics que defensem que hem d’acollir a tothom, això jo no ho comparteixo, però ho respecto. Ara bé: si acollin a tothom que arriba al nostre país, llavors s’ha de ser conseqüent i coherent amb aquesta política i fer que tinguin papers i que puguin treballar i cotitzar", va afirmar l’alcalde.

Garcia Albiol va alertar contra la pràctica de traslladar immigrants en situació irregular a una ciutat i deixar-los allà, sense solucions, una situació que després han d’ordenar i gestionar els ajuntaments. "Si aquestes persones no tenen permís de treball no poden aspirar a un lloc de feina digne i poden acabar essent víctimes de les màfies o d’explotadors. I el que acaba passant amb la majoria d’ells és que acaben en la mendicitat, recollint ferralla o en alguns casos essent autors de delictes", va advertir.

L’alcalde va assegurar que no hi ha una resposta binària a la pregunta plantejada en el títol de la jornada, "La immigració als països avançats: problema o solució". En aquest sentit, va afirmar que "la major part de la immigració ve a treballar i a guanyar-se la vida", però va insistir en la importància que arribi de manera ordenada i també de que res respecti el marc de convivència i que hi hagi respecte a la llei i adaptació als valors de la societat d’acollida.