Twitter Facebook Instagram Youtube

L’alcalde de Badalona reclama al Ministeri per a la Transició Ecològica que aporti amb urgència sorra per no perdre la Bandera Blava de les platges de l’Estació, del Coco i del Pont del Petroli

L’alcalde de Badalona reclama al Ministeri per a la Transició Ecològica que aporti amb urgència sorra per no perdre la Bandera Blava de les platges de l’Estació, del Coco i del Pont del Petroli.

Els tres trams de la platja del Coco, la platja de La Marina, l’Escola de Natura Angeleta Ferrer, Marina Badalona i l’Escola del Mar han obtingut la Bandera Blava

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, reclama de nou al Ministeri per a la Transició Ecològica la regeneració de la sorra de les platges de la ciutat, perquè la falta de sorra pot fer perdre una de les banderes blaves obtingudes aquest any, en concret la de les platges de l’Estació, del Coco i del Pont del Petroli -sota la denominació única de platja del Coco-. Aquests tres trams i la platja de la Marina de Badalona han obtingut un any més el reconeixement de Bandera Blava atorgat per l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor i la Fundació per a l’Educació Ambiental (ADEAC-FEE).

L’alcalde ha assenyalat que “per a la concessió de les banderes blaves s’ha tingut en compte l’estat de les platges abans del temporals del 9 de març i de la borrasca Nelson, a finals del mateix mes” i que “la pèrdua de sorra en aquests dos episodis ha provocat una reducció de l’amplada i un deteriorament de les condicions d’accessibilitat que és previsible que puguin desembocar en la pèrdua de la Bandera Blava a la platja del Coco”. Per això, Garcia Albiol ha indicat que, “és imprescindible i urgent que el Ministeri faci els passos necessaris per retornar les platges més afectades al seu estat habitual, mitjançant l’aportació de sorra. No es tracta només de les banderes blaves, sinó que necessitem aquesta actuació de manera urgentíssima en diversos trams perquè la platja de Badalona pugui estar en condicions per al seu ús per part de tots els badalonins”, ha explicat.

El distintiu Bandera Blava és un guardó d’abast mundial que reconeix que la platja compleix amb criteris de legalitat, accessibilitat, sanitat, neteja i seguretat, així com que disposa d’informació i de gestió ambiental adequada. En concret, entre els requisits per poder optar a aquest distintiu destaca l’obligatorietat de disposar d’informació actualitzada de la qualitat de l’aigua de bany, realitzar activitats relacionades amb la informació i educació ambiental, garantir la neteja i la recollida selectiva de residus, donar un servei professional de salvament i socorrisme i que la platja estigui adaptada per a persones amb diversitat funcional, entre d’altres.

Per altra banda, l’Escola del Mar, Centre d’Estudis Marins de Badalona i l’Escola de Natura Angeleta Ferrer, ubicada a la masia de Can Miravitges, també s’han tornat a convertir enguany en Centre Bandera Blava com a equipaments oberts al públic on es realitzen tasques pedagògiques per a escoles en matèria d’ecosistemes marins i activitats de difusió ambiental a la ciutadania en general.

Per la seva banda el port de Badalona també ha renovat un any més el distintiu de Bandera Blava, un guardó que s’atorga als ports que compleixen uns estàndards de bones pràctiques i informació ambiental, legalitat i bon manteniment de les instal·lacions i temes de seguretat.