Twitter Facebook Instagram Youtube

L’Ajuntament de Badalona encarrega a una empresa especialitzada la inspecció urgent de 420 habitatges de la mateixa promoció que l’immoble enfonsat el 6 de febrer

L’Ajuntament de Badalona encarrega a una empresa especialitzada la inspecció urgent de 420 habitatges de la mateixa promoció que l’immoble enfonsat el 6 de febrer.

Els Bombers i els tècnics municipals han determinat avui desallotjar per precaució l’immoble número 11 del carrer del Canigó davant l’aparició d’esquerdes

L’Ajuntament de Badalona ha fet un pas endavant i ha decidit encarregar a una empresa especialitzada que es faci càrrec immediatament de la inspecció dels 420 habitatges de 22 finques dels carrers del Canigó, Llefià i Ausiàs Marc del barri del Raval de Badalona. Es tracta dels immobles construïts en la mateixa època i pel mateix constructor que l’edifici número 9 del carrer del Canigó, que es va esfondrar el passat 6 de febrer ocasionant la mort de tres persones.

Aquesta decisió l’ha anunciat aquest vespre l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, al carrer del Canigó després que avui mateix els Bombers de la Generalitat i els tècnics municipals hagin determinat, per precaució, el desallotjament dels veïns que resideixen al número 11 per l’aparició d’unes esquerdes al sostre d’un dels pisos. Aquest desallotjament se suma al dels veïns del número 9 del carrer Canigó, afectat inicialment, i del número 7, que van ser desallotjats el passat dia 14.

Els veïns dels pisos del número 11 han pogut accedir aquesta tarda als seus habitatges per recollir objectes personals i els estris més imprescindibles. L’Ajuntament ha ofert allotjament provisional als veïns d’aquest bloc que no tinguin on passar la nit.

Inspeccions urgents dels 420 habitatges

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha explicat que, tot i que l’obligació de fer les revisions necessàries és dels propietaris, ha pres la decisió que l’Ajuntament es faci càrrec inicialment de la contractació de l’empresa especialitzada, per la urgència de fer les revisions i la complicació d’esperar a que els veïns de tots els blocs afectats poguessin posar-se d’acord.

 “Davant del desallotjament que s’ha produït avui hem pres la decisió que no podem esperar a que les comunitats de les 22 finques i les 420 famílies es posin d’acord en una proposta” ha explicat Garcia Albiol. L’alcalde ha avançat que l’empresa començarà demà mateix la inspecció tècnica dels 420 habitatges amb el primer objectiu de detectar si hi ha riscos imminents. Per això, les feines començaran pels números 7 i 11 del carrer del Canigó, contigus al bloc que va patir l’ensorrament. “Vull, per responsabilitat i per sensibilitat, que els veïns puguin recuperar la tranquil·litat, no podem perdre cap dia més, han de tenir el diagnòstic al més aviat possible sobre la seguretat dels seus habitatges”, ha conclòs l’alcalde.

Xavier Garcia Albiol ha explicat que ha parlat aquesta mateixa tarda amb la consellera de Territori de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella, “per informar-la dels fets i fer una valoració conjunta” i que ha trobat “una resposta positiva per trobar les formules per col·laborar”. “Som davant d’una situació d’una magnitud prou important perquè sigui una preocupació de país”, ha afirmat. “Estem segurs que la Generalitat sabrà estar a l’altura perquè tot l’ajut que rebin els veïns serà benvingut”, ha afegit.