Twitter Facebook Instagram Youtube

La diagnosi encarregada per l’Ajuntament de Badalona conclou que els pisos de l’illa del carrer del Canigó necessitaran reforçar-se amb bigues de ferro

La diagnosi encarregada per l’Ajuntament de Badalona conclou que els pisos de l’illa del carrer del Canigó necessitaran reforçar-se amb bigues de ferro.

Els tècnics municipals podran entrar la setmana vinent a inspeccionar el bloc número 9, que es va esfondrar parcialment, una vegada s’ha aixecat la custòdia policial per part de la jutgessa que investiga el sinistre

La diagnosi encarregada per l’Ajuntament de Badalona als 440 habitatges de l’illa formada pels carrers del Canigó, Llefià i Ausiàs Marc, del barri del Raval, assenyala que hi ha un patró comú que es repeteix a tots els pisos, i és que serà necessari per garantir la seguretat definitiva dels immobles la instal·lació d’un reforç de bigues de ferro.

Així ho ha assegurat el tercer tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona, Daniel Gracia, qui acompanyat per la regidora del districte 5, Florencia Badia, va mantenir ahir a la nit una reunió amb els administradors, els presidents i veïns per a fer balanç de les actuacions que s’han portat a terme i informar-los de les següents accions previstes.

El tercer tinent d’alcaldia va remarcar que la prioritat sempre ha estat vetllar per la seguretat dels veïns i que el màxim nombre poguessin continuar vivint als seus habitatges, per això l’Ajuntament va decidir fer-se càrrec de l’apuntament provisional amb bigues de fusta.

Durant la reunió s’ha informat que ja s’han posat en marxa tres actuacions per continuar ajudant els veïns afectats:

- Es presentaran a través del Consorci Metropolità de l’Habitatge de l’Àrea Metropolitana de Barcelona els ajuts econòmics i de finançament als que podran optar per a les obres de reforç de l’estructura de cadascun dels pisos.

- Una línia d’ajuts per a l’assessorament jurídic i les reclamacions a les assegurances a través de la Diputació de Barcelona que respon a l’oferiment que ha fet la delegació de Badalona de l’Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB)

- S’està treballant per tal que el Gremi de Constructors a través d‘empreses certificades i especialitzades facin arribar les millors ofertes per a la realització de les obres.

A banda d’això, s’ha informat a totes les comunitats, que l’objectiu de l’Ajuntament és entregar els projectes de reforç a cadascuna de les comunitats una vegada s’han assegurat provisionalment els habitatges, però que poden, si aquesta fos la seva voluntat, dissenyar els seus projectes i executar els reforços de manera individual seguint les ordres d’execució administratives dintre de l’expedient de legalitat urbanística.

Aixecament judicial que permetrà l’avaluació dels tècnics municipals

A la trobada no estaven convocats els veïns dels números 7 i 9 del carrer del Canigó, amb els quals està prevista una reunió específica en pròximes dates. Dades les característiques, per l’enfonsament parcial del número 9 i les esquerdes verticals aparegudes al número 7, el projecte de rehabilitació s’haurà de fer conjuntament. En aquest sentit, el regidor de l’Àmbit de Territori i Sostenibilitat ha avançat que la jutgessa que investiga les causes de l’esfondrament parcial de l’edifici del número 9 del carrer Canigó, i que va ocasionar la mort de tres persones, ha aixecat la custòdia policial de l’immoble, fet que permetrà l’entrada dels tècnics municipals per avaluar l’estat dels edificis i començar un projecte conjunt per a la seva rehabilitació.