Twitter Facebook Instagram Youtube

La diada de Sant Jordi protagonitza bona part de les activitats del mes d’abril de les biblioteques municipals de Badalona

La diada de Sant Jordi protagonitza bona part de les activitats del mes d’abril de les biblioteques municipals de Badalona.

L’Hora del Conte, el cicle Parcs i biblioteques, teatre de titelles i altres propostes completen un ampli ventall d’ofertes per a grans i petits

Amb el mes d’abril arriba la cita literària més important de l’any: la Diada de Sant Jordi. Roses i llibres tornaran a omplir els carrers de Badalona i un any més la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona s’adhereix a la celebració d’aquesta diada tan assenyalada amb visites d’autors; laboratoris de lectura; taller; activitats comunitàries a Sant Roc i Llefià i la tradicional paradeta de la Xarxa Municipal de Biblioteques a la plaça de la Vila.

A més de la celebració de Sant Jordi, durant aquest mes d’abril destaquen les activitats preparatòries de Festes de Maig “Laboratori Anem de Festa”,  les de l’Hora del conte, i les del cicle ‘Parcs i biblioteques... Naturalment!’.

 

ACTIVITATS DE SANT JORDI

Dilluns 22

Revetlla de Sant Jordi

Taller per a adults d’enquadernació creativa a càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i l’activitat familiar Illes de Sant Jordi a la Biblioteca Can Casacuberta.

Taller de collage a la Biblioteca Lloreda

 

Dimarts 23

Xarxa Municipal de Biblioteques a la plaça de la Vila

Apropa’t el dia de Sant Jordi a la plaça de la Vila i gaudeix de tallers, contes, instal·lacions literàries efímeres, i l’espectacle Sant Jordi i la princesa Maria, a càrrec de Pengim Penjam.

 

Sant Jordi a Sant Roc

Jornada plena d’activitats amb la comunitat educativa i del lleure de Sant Roc, i lliurament dels Premis Jocs Florals 24. Poesia urbana.

  • Al Teatre Blas Infante, de 9 a 13.15 h. Espectacle Flow, amb Dani Lleonard i lliurament de premis dels Jocs Florals als alumnes de cicle superior, ESO. PFI adaptat i Batxillerat.
  • A la plaça de Sant Elies s’instal·laran paradetes de llibres a càrrec de l’Ateneu Sant Roc, i l’espectacle infantil Tomàquet Music Xou, també amb lliurament d’altres categories del premis dels Jocs Florals a les categories de cicle inicial i mitjà de primària.

A la tarda, de 17 a 19 h, la plaça també serà l’escenari de tallers de cultura popular, del laboratori de lectura Ens cuidem i de racons de contes, tallers i jocs.

  • A la Biblioteca Sant Roc, visita a la biblioteca dels cicles d’educació infantil de les escoles de Sant Roc. Hi haurà narració de contes i tallers.

Activitats organitzades pel Servei de Cultura, Biblioteca Sant Roc, Serveis Educatius de Badalona del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Consorci Badalona i la Taula de Lleure i Joves Badalona Sud. Amb la col·laboració de: EBM Ralet Ralet, Escola Lestonnac, Escola Josep Boada, Institut-Escola Baldomer Solà, Col·legi Santíssima Trinitat, Col·legi Mare de Déu de l’Assumpció, CEE Maregassa i Institut Eugeni d’Ors.

Sant Jordi a Llefià

Celebració de la diada de Sant Jordi a la plaça Benvinguda, amb tallers, jocs infantils i l’espectacle Quin desastre de Sant Jordi, de Moi Aznar.

Activitats organitzada de manera comunitària amb les entitats Casal Cívic La Salut Alta, Fundació La Salut Alta, Germina, Fundació Secretariado Gitano, Espai Polivalent i Biblioteca Llefià-Xavier Soto.

Visites d’autors

Adrià Aguacil. Dimarts 23 d’abril, Biblioteca Pomar, per parlar sobre la seva obra La botiga de vides. Organitzat per la Biblioteca Pomar. Acte amb els alumnes de l’Institut-escola Sant Jordi.

Maria Dolors Millat. Dimecres 24 d’abril, Biblioteca Pomar, a les 19 hores, trobada de l’autora amb el club de lectura de Pomar per tractar el seu llibre La filla del Nord.

Montserrat Barderi. Dijous 25 d’abril, Espai Betúlia, a les 18 hores, trobada de l’autora amb el club de lectura de la Biblioteca Can Casacuberta per tractar el seu llibre La vida autèntica.

 

Marató Literària a Pomar

Dijous 25 d’abril, Biblioteca Pomar, a les 17.30 hores.

Activitat de lectura amb micròfon obert (contes, relats, poesia...).

 

ENS PREPAREM PER LES FESTES DE MAIG

Laboratori Anem de festa!

A totes les biblioteques

En menys d’un mes Badalona s’omplirà de balls, tradicions i cultura popular. En aquest laboratori de lectura descobrirem les tradicions que ens singularitzen i agermanen.

Adreçat a infants d’entre 4 i 9 anys.

 

L’HORA DEL CONTE

Teatre: Hamelí

Dijous 11 d’abril, a les 17.30 h, a la Biblioteca Can Casacuberta.

A càrrec de la companyia Xip-Xap.

Una lectura contemporània d’un dels contes clàssics més populars dels germans Grimm a través d’un espectacle de titelles. De manera sobtada, s’origina un problema que altera la convivència dels veïns d’una vila tranquil·la: una plaga de rates ha envaït la vila. Quina solució trobaran?

Adreçat a infants entre 4 i 9 anys.

 

Teatre de titelles: Catxidiable i l’alfange

Dijous 11 d’abril, a les 17.30 h, a la Biblioteca Llefià – Xavier Soto, i divendres 12 d’abril, a les 17.30 h, a la Biblioteca Can Casacuberta.

A càrrec de la companyia Màgic Empenta

Una incursió a la Badalona medieval de la mà del pirata Catxidiable, que va desembarcar a les platges de la nostra ciutat el 10 d’abril de 1527.

En col·laboració amb la 24a Festa Medieval: Pirates a Badalona.

Adreçat a infants entre 3 i 12 anys.

 

Bum i el tresor pirata

Dijous 25 d’abril, a les 17.30 hores, a la Biblioteca Lloreda

A càrrec de Company i Homenots

En Bum és un elefant que una nit s’assabenta que a la platja s’hi amaga un tresor pirata amagat. Serà capaç de trobar-lo?

Adreça a infants a partir de 4 anys.

 

PARCS I BIBLIOTEQUES... NATURALMENT!

Hora del conte El senyor riu, de Teresa Duran

Dimecres 17 d’abril, a les 17.30 h, a la Biblioteca Pomar

A càrrec del contacontes Blai Senabre

La Berta i en Pol busquen un lloc a l'ombra per jugar, quan, sota el pont, descobreixen un personatge estrany, el senyor Riu, que es belluga sense parar i que canvia constantment de forma i color.

 

Laboratori de lectura Serralada de Marina

Dijous 18 d’abril, a les 17.30 h, a la Biblioteca Can Casacuberta

Una excursió a la Serralada de Marina, la seva biodiversitat, fauna i flora, a través de llibres i contes.

Adreçat a infants de 4 a 9 anys.

 

Participació de les biblioteques a la jornada La primavera a la Serralada de Marina

Diumenge 28 d’abril, de 10 a 13 h, a la masia de Can Miravitges

Jornada adreçada a tots els públics plena d’activitats participatives i de sensibilització ambiental, per donar a conèixer els valors naturals i històrics d’aquest entorn natural de proximitat. En el marc d’aquesta jornada tindrà lloc el laboratori de lectura ‘Vet aquí que una vegada hi havia un bosc’, on es descobrirà el bosc com un ésser viu complex que sent, comunica i coopera.

 

EXPOSICIONS I APARADORS

Diminuta Editorial

Del 2 al 15 d’abril, a la Biblioteca Can Casacuberta

Homenatge al badaloní Joan Anton Sánchez Aznar, director artístic del Teatre Zorrilla entre 2005 i 2011 i creador de Diminuta Editorial, segell especialitzat en còmics i il·lustració.

 

Fes un bon paper. Escull ecoedició

Del 10 al 26 d’abril, a la Biblioteca Can Casacuberta i la Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté

La campanya ‘Fes un bon paper’, de l’Institut de l’Ecoedició té l’objectiu de sensibilitzar sobre l’impacte mediambiental de l’edició i impulsar un nou model de producció, distribució i consum del llibre més sostenible.

 

El món de Schulz

Del 24 d’abril al 19 de maig, a la Biblioteca Can Casacuberta

Aparador en homenatge a Charles Monroe Schulz, dibuixant nord-americà, conegut internacionalment per les tires còmiques de Charlie Brown.

Cal inscripció prèvia per a totes les activitats. Es pot fer via correu electrònic o trucant per telèfon.

La Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona es reserva el dret d’anul·lar o modificar les dates de les activitats si així ho requereixen les circumstàncies.

Consulteu totes les activitats a: www.badabiblios.cat