Twitter Facebook Instagram Youtube

La Biblioteca Central Urbana Can Casacuberta afronta les obres definitives que posaran punt i final a cinc anys de tancaments constants

Interior de la Biblioteca Central Urbana Can Casacuberta de Badalona.
Interior de la Biblioteca Central Urbana Can Casacuberta de Badalona

Els treballs de reparació de la coberta i la climatització duraran entre sis i set mesos i començaran el mes de juny

“Amb aquestes obres complim amb el compromís de tenir la Biblioteca Central de la ciutat en condicions òptimes i acabem amb els nyaps que s’han fet durant els últims anys i que no estaven a l’altura d’una ciutat com la nostra”, ha afirmat l’alcalde

La Biblioteca Central Urbana Can Casacuberta afrontarà aquest mes de juny les obres definitives que posaran punt final als problemes de goteres i de climatització que pateix aquest equipament des de fa temps i a cinc anys de tancaments temporals constants. La previsió és que aquestes obres comencin al juny i tinguin una durada de sis o set mesos.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha anunciat avui aquestes obres tan esperades pels usuaris i ha afirmat ser conscient que “l’estat de la biblioteca actualment és lamentable”. “El que no vull és que es continuï vivint el que s’ha viscut en els darrers anys, que la biblioteca cada dos per tres s’ha de tancar perquè quan no li passa una cosa li passa una altra”, ha afirmat Garcia Albiol. “Amb aquestes obres complim amb el compromís de tenir la Biblioteca Central de la ciutat en condicions òptimes i acabem amb els nyaps que s’han fet durant els últims anys i que no estaven a l’altura d’una ciutat com la nostra”, ha afegit.

Les obres previstes resoldran tant el mal estat de la teulada, que provoca el problema que quan plou hi entra l’aigua, com els problemes de temperatura. Durant els mesos que durin els treballs la biblioteca haurà de tancar les  portes. Durant aquest període s’ofereix com a alternativa als usuaris la biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté i la sala d’estudis del Centre Cultural El Carme.

Xavier Garcia Albiol s’ha mostrat convençut que els usuaris habituals de la Biblioteca Can Casacuberta estaran contents d’aquest tancament “perquè es tanca per arreglar-la de manera definitiva i deixar-la en condicions dignes per als usuaris” i ha afegit que, una vegada s’hagin fet aquestes obres, quedarà pendent una altra actuació per modernitzar l’equipament.

La Biblioteca Central Urbana Can Casacuberta de Badalona va tornar a reobrir les seves el passat 18 de desembre, després de més de tres anys clausurada, però el govern municipal ja havia manifestat que la instal·lació tenia encara pendent la finalització d’obres en la coberta de zinc i la millora d’alguns elements del sistema de climatització.