Twitter Facebook Instagram Youtube

Estrena dels curtmetratges Històries de vida del barri de la Salut i Això no és Disneylandia del programa Salto del Eje

Estrena dels curtmetratges Històries de vida del barri de la Salut i Això no és Disneylandia del programa Salto del Eje.
Les projeccions tindran lloc aquest dissabte dins les activitats de la Festa Colors de la Convivència amb l’objectiu de generar cohesió social i sentiment de pertinença

Aquest dissabte 2 de desembre es presentaran dos curtmetratges que s’han produït al barri de la Salut durant aquest 2023 amb la participació de veïns i d’estudiants de l’IES Enric Borràs. Es tracta d’una de les activitats de la Festa Colors de la Convivència i que té l’objectiu de generar cohesió social i sentiment de pertinença de comunitat.

El programa de Barris i Comunitats, gestionat pel Servei de Mediació de l’Ajuntament de Badalona, ha programat per aquest dissabte, a partir de les 18 hores, al carrer de Provença amb Floridablanca, la projecció del curtmetratge Històries de vida del barri de la Salut i Això no és Disneylandia del programa Salto del Eje, que han comptat amb el finançament de la Diputació de Barcelona.

En el primer curtmetratge, Històries de vida del barri de la Salut hi han participat residents del barri que fan un recorregut històric de com veïns i veïnes narren la seva arribada al barri a la dècada dels 50 i 60 o la seva vinculació amb aquest. Expliquen en quina situació estava i com, a poc a poc, l’han construït des dels vincles comunitaris i la solidaritat veïnal. Els protagonistes també posen en valor els espais més rellevants, anècdotes i records del passat, les situacions més significatives que han viscut, propostes de millora i una mirada al futur.

En el segon curtmetratge Això no és Disneylandia ha estat un projecte on adolescents de l’IES Enric Borràs han creat el seu propi curt acompanyats de professionals del món del cinema, on relaten experiències personals i del seu entorn. Es tracta d’un programa de l’Alt Comissionat contra la Pobresa Infantil, el Ministeri de Cultura i Esports, en col·laboració amb la Federación Pantalla, i que la Diputació de Barcelona desplega a la província.

L’objectiu d’aquests curtmetratges, emmarcats en el programa de Barris i Comunitats, ha estat el de donar veu als residents i estudiants, sent aquests els protagonistes de la història del barri que han construït, donant-los veu, així com donar a conèixer la feina i accions que es fan a la resta de la ciutat, posant especial èmfasi en la feina comunitària i de vincle entre persones. A més, el públic podrà gaudir de les projeccions amb crispetes.