Twitter Facebook Instagram Youtube

Dimarts 6 de febrer, xerrada sobre el VIH/sida a l’auditori de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona

Dimarts 6 de febrer, xerrada sobre el VIH/sida a l’auditori de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.

L’activitat, que anirà a càrrec de la investigadora de l’Institut de Recerca de la sida IrsiCaixa, Beatriz Mothe, forma part de les activitats programades a Ciència, Tècnica i Escola

Aquest dimarts, 6 de febrer, de 10 a 12 hores, l’auditori de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, acollirà la conferència “Què en saps del VIH i de la sida?” sobre la diferència entre el virus (VIH) i la malaltia que causa (la sida), el seu origen i la seva història, els fàrmacs i la recerca de la vacuna. La xerrada, adreçada a alumnat de secundària, anirà a càrrec de la investigadora de l’Institut de Recerca de la Sida, IrsiCaixa, Beatriz Mothe. Posteriorment hi haurà un debat obert sobre la xerrada.

L’activitat s’emmarca dins el conjunt d’activitats de Ciència, Tècnica i Escola, un conjunt d'activitats relacionades amb la ciència que organitza una comissió formada pel Centre de Recursos Pedagògics (Generalitat de Catalunya), l’Escola del Mar, l’Escola de Natura i el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona. Dins d’aquestes activitats hi trobem les Jornades Científiques de Batxillerat, el Congrés de Ciència d'Educació Infantil i Primària i les Jornades STEAM per Educació Secundària Obligatòria.

L’Institut de Recerca de la Sida, Irsicaixa, disposa d’un interessant programa de divulgació científica i prevenció de la sida dirigit a estudiants de secundària i batxillerat que té com a objectius difondre els conceptes bàsics de la malaltia i l’estat actual de la recerca de la vacuna, tant per fomentar la prevenció de la sida entre els i les joves com per estimular l’interès per la ciència i la recerca.

La voluntat d’aquestes xerrades és que els nois i noies vegin que la recerca científica pot ser una possibilitat més pel seu futur acadèmic i professional. Aquestes xerrades es porten realitzant des de l’any 2006, en diversos centres de secundària i batxillerat de la ciutat, i des del 2010 hi va començar a participar l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa.

A la sessió d’aquest any hi participa l’alumnat de 4t d’ESO i de 1r de batxillerat dels instituts i centres de secundària La Llauna, Eugeni d’Ors, La Riera, Badalonès i Turó d’en Caritg.