Twitter Facebook Instagram Youtube

Desallotjat l’edifici del número 116 del carrer d’Ausiàs Marc davant l’aparició d’esquerdes en alguns pisos de l’immoble

Desallotjat l’edifici del número 116 del carrer d’Ausiàs Marc davant l’aparició d’esquerdes en alguns pisos de l’immoble.

Les esquerdes s’han detectat avui en la inspecció tècnica que l’Ajuntament ha encarregat portar a terme a una empresa especialitzada per conèixer l’estat de 22 finques dels carrers del Canigó, Ausiàs Marc i Llefià

Aquest divendres 1 de març s’ha desallotjat l’edifici del número 116 del carrer d’Ausiàs Marc. Aquest migdia, mentre l’empresa especialitzada contractada per l’Ajuntament de Badalona estava fent la inspecció tècnica en aquest immoble, s’han detectat greus esquerdes en diversos pisos i s’ha pres la decisió de desallotjar-lo.

Es tracta del cinquè edifici de la mateixa promoció que es desallotja al barri del Raval de Badalona i que se suma als quatre desallotjats al carrer del Canigó: el número 9, afectat per l’esfondrament del dia 6 de febrer; l’edifici del número 7, que va ser desallotjat el passat dia 14 de febrer; el número 11 desallotjat el dimarts 20 de febrer, i el número 5 que va ser desallotjat el dia 21 de febrer.

Es tracta d’immobles construïts en la mateixa època i pel mateix constructor que l’edifici número 9 del carrer del Canigó que es va esfondrar ocasionant la mort de tres persones.

Les inspeccions tècniques encarregades per l’Ajuntament de Badalona a una empresa especialitzada per obtenir una diagnosi acurada de la situació dels edificis d’aquesta promoció de 22 immobles van començar el 21 de febrer. L’objectiu de les revisions és detectar de manera urgent si hi ha riscos imminents en els 440 habitatges que en formen part i garantir al més aviat possible la seva seguretat.

Els veïns afectats del número 116 d’Ausiàs Marc han pogut accedir durant el dia d’avui als seus habitatges per recollir objectes personals i els estris més imprescindibles. L’Ajuntament de Badalona ha activat els recursos dels serveis socials per donar allotjament provisional als veïns d’aquest bloc que ho necessiten. En concret, són tres les famílies d’aquesta finca (8 persones en total) que faran ús aquesta mateixa nit d’aquest recurs. Amb aquestes tres famílies del número 116 d’Ausiàs Marc ja son 9 les unitats familiars allotjades per l’Ajuntament (i un total de 19 persones) després que hagin hagut de deixar els seus habitatges per motius de seguretat.

Radiografia exacta dels 22 immobles

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha explicat que dins les inspeccions que s’estan duent a terme s’ha detectat que un dels pisos tenia unes esquerdes importants, que han preocupat als tècnics. “Hem vist que la millor decisió era desallotjar i apuntalar el pis. En aquest cas, com en els anteriors, cal assegurar l’edifici i analitzar, amb totes les mesures de seguretat, quines actuacions s’hauran de prendre”, ha assenyalat Garcia Albiol. L’alcalde ha assegurat que es continuaran inspeccionant “amb detall i pis per pis la totalitat dels 22 immobles”. També ha assenyalat que, si no surten nous sobresalts, s’espera que els tècnics puguin acabar de revisar tots els pisos durant la primera quinzena d’aquest mes, de manera que es tindrà una radiografia exacta de la situació. “El que volem és que tots els veïns puguin tornar a casa al més aviat possible, entenem la seva preocupació, però la nostra obligació és fer-ho sense córrer riscos”, ha conclòs l’alcalde.