Twitter Facebook Instagram Youtube

Comencen les obres de reparació i millora de l’edifici que acull el Conservatori de Música de Badalona

Comencen les obres de reparació i millora de l’edifici que acull el Conservatori de Música de Badalona.

Els treballs tenen previst una durada de 5 mesos i un pressupost de més de 245.000 euros

Han començat les d'obres de reparació i millores de l’edifici que acull el Conservatori de Música de Badalona situat al carrer del Pare Claret, 2 i amb façana també al carrer de Francesc Layret, al barri del Centre. Les obres tenen una durada prevista de 5 mesos i un pressupost de més de 245.000 euros.

Els principals treballs que es porten a terme són la restauració de la torre que corona l'edifici, construït l’any 1927, que es troba molt deteriorada, el seu aïllament tèrmic i l’habilitació del seu espai interior. Així mateix, es portarà a terme la reparació de les claraboies de la coberta de l'edifici, impedint l’entrada d’aire a l’hivern, i instal·lant un sistema de protecció del sol a l’estiu; la renovació de l’interior de la planta tercera, i l’obertura de finestres zenitals a les cinc aules d’aquesta planta que no disposen de ventilació a l’exterior.

També s’ha previst l’eliminació de les humitats de la planta baixa i del soterrani. Les obres inclouen la reparació de les tres façanes de l’edifici situades al carrer del Pare Claret, Francesc Layret i la situada al pati interior i la instal·lació de plaques solars a la coberta de l’edifici. Aquesta mateixa setmana ja s’han instal·lat les bastides.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha destacat que: “aquestes obres són necessàries i permetran que els alumnes del Conservatori, després que hagin passat 24 anys sense que s’hagin fet inversions importants en aquest edifici, tinguin unes instal·lacions en millors condicions”. “Aquesta actuació farà possible la continuïtat de les activitats mentre treballem en el projecte que convertirà l’antiga fàbrica de la CACI en la Ciutat de la Música de Badalona, un gran complex cultural de més de 5.000 metres quadrats i cinc plantes que albergarà la seu permanent del Conservatori Professional de Música de Badalona i de l’Escola de Música Moderna de Badalona”, ha conclòs l’alcalde.

Edifici construït l’any 1927

L'edifici, actualment seu del Conservatori de Música de Badalona, es va construir l'any 1927 per destinar-lo a "Escola de Treball". Després de la Guerra Civil es va convertir en un centre docent on es cursava el batxillerat.

L'any 1987, l'Ajuntament de Badalona, titular de l'edifici, el va cedir al Conservatori de Música de la ciutat de Badalona.

L'any 1989 es van executar les obres que van transformar el degradat edifici en un centre docent musical. L'any 1999, davant la manca d'aules per classes d'instrument, també es van rehabilitar les golfes.