Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona se suma al Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica

Badalona se suma al Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica.

Dimecres s’instal·larà al vestíbul de l’Hospital Municipal de Badalona una taula informativa sobre aquesta malaltia

Aquest diumenge 12 de maig se celebra el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica.  Per aquest motiu aquest dimecres 8 de maig, de 9 a 13 hores Badalona Associació Afectats Fibromiàlgia (BAAF) instal·larà al vestíbul de l’Hospital Municipal de Badalona (carrer de la Via Augusta, 9-13) una taula on es donarà informació sobre com alleugerir el malestar i el dolor que aquestes malalties provoquen tant en l’aspecte físic com en el psicològic i com es pot millorar la qualitat de vida de les persones afectades.

Aquestes malalties afecten diferents sistemes del cos i provoquen, entre d’altres símptomes, una sensibilitat accentuada davant factors ambientals. Es tracta de malalties que cursen amb una evolució irregular, fet que a vegades les persones no puguin mantenir el seu dia a dia amb normalitat.

Badalona Associació Afectats Fibromiàlgia (BAAF), que va iniciar la seva tasca l’any 2005, acull a les persones afectades per aquests síndromes, donant-los el màxim suport i oferint-los tota mena d’activitats per ajudar-los a conviure amb la malaltia.

El 12 de maig, a més de commemorar el Dia Mundial de la Fibromiàlgia, també es celebra el Dia Internacional de la Infermera. La data va ser triada en record de la infermera Florence Nightingale fundadora de la primera escola d’infermeria moderna i què es pensa que va patir fibromiàlgia.

Per donar visibilitat a aquestes malalties i teixir una gran xarxa blava de solidaritat amb les persones afectades l’edifici de Capitania del port de Badalona s’il·luminarà de blau.