Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona se suma a la primera Marató de donacions de sang per restablir les reserves després de les festes de Nadal

La Unitat Mòbil donants de sang tornarà a la plaça dels Països Catalans.
La Unitat Mòbil donants de sang tornarà a la plaça dels Països Catalans
Les Escoles Minguella i l’Escola Joan Coret acullen les dues primeres jornades

Badalona se suma aquest mes de gener a la primera Marató de Donants Sang de l’any a Catalunya amb la qual el Banc de Sang i Teixits vol aconseguir restablir les reserves de sang als centres hospitalaris després de les festivitats de Nadal. Les Escoles Minguella acollirà dimecres 17 la primera jornada de donació i el divendres 19 de gener l’Escola Joan Coret. La primera Marató de Donants a Catalunya durarà fins al 19 de gener amb l’objectiu d’arribar a les 10.000 donacions.

El Banc de Sang i Teixits preveu que al llarg d’aquest any 2024 més de 70.000 persones necessitaran rebre sang als hospitals de Catalunya.

Badalona s’afegeix a la primera Marató de Sang amb les jornades següents:

Dimecres 17 de gener

Escoles Minguella. Carrer de Santa Madrona 75. De 10 a 20 hores. Horari ininterromput. Amb la col·laboració dels alumnes de primer d’ESO.

Divendres 19 de gener

Escola Joan Coret. Plaça dels Voluntaris Olímpics, 3. De 16 a 20 hores.

Durant aquest mes de gener també tindran lloc amb les jornades de donació següents:

Dilluns 22 de gener

Institució Cultural Laietània. Carrer de Saragossa 18. De 16 a 20 hores.

Dimarts 23 de gener

Unitat Mòbil a la plaça dels Països Catalans. De 16 a 20 hores.

Dijous 25 de gener

Escola Betúlia. Carrer de la Conquista, 57. De 15.30 a 20 hores.

Qualsevol persona que es trobi bé de salut, que tingui entre 18 i 70 anys i pesi més de 50 quilos, pot ser donant de sang. Entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos. Podeu consultar les pròximes jornades de donació a Badalona i fer la reserva a l’enllaç següent:

https://donarsang.gencat.cat/ca/vull-donar/cercar/

D’altra banda, cal recordar que el Banc de Sang i Teixits, ubicat a la planta baixa de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, està obert a donacions de dilluns a divendres de 9 a 14 i de 16 a 20 hores i els dissabtes de 9 a 14 hores.

56 jornades de donació l’any 2023

L’any passat el Banc de Sang i Teixits va organitzar, amb el suport de l’Ajuntament de Badalona, 56 jornades de donació amb el resultat de prop de 2.000 donacions. Entre les dades del 2023 també destaca que a Badalona es van incorporar 190 nous donants.

Amb motiu de la Marató de Donants de Sang de Catalunya i per conscienciar la ciutadania per assolir el repte de les 10.000 donacions, dissabte passat es va il·luminar la façana de l'Edifici de Capitania del Port de Badalona.