Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona lliura dimecres 20 de març els premis Trencant Invisibilitats

Badalona lliura dimecres 20 de març els premis Trencant Invisibilitats.

Enguany es farà entrega dels guardons corresponents a l’any 2023 i 2024

El pròxim dimecres 20 de març a les 17 hores, el Teatre Zorrilla de Badalona acollirà l’acte de lliurament dels premis Trencant Invisibilitats, un guardó que convoca el Consell Municipal de les de Dones de Badalona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona per reconèixer la tasca que desenvolupen en favor de la igualtat de gènere i el feminisme a la ciutat tant col·lectius com persones individuals. Enguany, es farà entrega dels guardons corresponents a 2023 i 2024, ja que l’edició de l’any passat no va celebrar-se.

Per a la concessió d’aquest premi, que va ser creat l’any 2003, es valora especialment la trajectòria vital, social i professional de les guardonades i la seva dedicació voluntària per posar fi als models patriarcals de la societat. Els premis es concedeixen en dues categories: Trajectòria Individual i Projecte. A la categoria Trajectòria Individual les premiades han de ser dones que hagin desenvolupat part important de la seva vida, personal, professional o social a la ciutat de Badalona. També ha d’haver tingut una trajectòria o alguna experiència de vida que sigui inspiradora com a exemple de transformació social amb relació als estereotips de gènere, ja sigui vinculats a l’orientació sexual, la identitat de gènere, la classe social, l’edat, la religió, l’origen nacional i/o ètnic o la diversitat funcional.

Pel que fa a la categoria Projecte, es reconeixen les propostes col·lectives que hagin estat portades a terme al territori de Badalona i projectes que plantegin formes innovadores i efectives de qüestionar i transformar les relacions de gènere, ja sigui en l’àmbit educatiu, social, polític, cultural o econòmic.

Aquests premis no tenen dotació econòmica, però tant les guanyadores com les finalistes rebran un trofeu dissenyat per a l'ocasió.

Durant l’acte d’entrega dels premis Trencant Invisibilitats,  els assistents podran gaudir d'un petit concert de l’Ensemble de veus de l’Escola Municipal de Música de Badalona i el Cor Jove del Conservatori de Badalona.

La regidora de l’Àrea de Feminisme, Florència Badia ha destacat la importància d’aquests guardons per a la ciutat de Badalona. “Els premis Trencant Invisibilitats són una eina que serveix per reivindicar la contribució anònima de dones i col·lectius que transformen la realitat en una societat més justa i igualitària”, ha destacat la regidora Badia.