Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona es torna màgica amb l’arribada del 24è Festival Internacional de Màgia Memorial Li-Chang

Badalona es torna màgica amb l’arribada del 24è Festival Internacional de Màgia Memorial Li-Chang.

El Festival arrencarà el dissabte 3 de febrer amb la Trobada de Mags de Catalunya al Centre Comercial Màgic, que donarà pas a la primera actuació als teatres el diumenge 11 de febrer amb Lumière, un espectacle inspirat en el cinema mut, de Txema Muñoz

L’edició d’enguany s’estendrà fins al 3 de març i acollirà espectacles que combinen il·lusionisme, màgia clàssica i humor de la mà d’artistes provinents de Corea del Sud, Rússia o França, entre d’altres països

Aquest migdia s’ha presentat al Teatre Zorrilla la programació de la 24a edició del Festival Internacional de Màgia de Badalona – Memorial Li-Chang carregada de propostes sorprenents de la mà de mags i magues, artistes tan locals com internacionals, que desafiaran els límits de la realitat. A més, el Festival s’obre a la ciutat amb activitats complementàries a biblioteques i centres cívics.

L’acte de presentació ha tingut lloc al Teatre Zorrilla amb la presència de la 2a tinent d’alcaldia i regidora de l’Àmbit d’Impuls Econòmic i de Ciutat, Treball, Cultura, Ciutadania i Govern, Cristina Agüera, la regidora de Cultura, Vanesa González, i el director del Festival Internacional de Màgia de Badalona, Enric Magoo. La 2a tinent d’alcaldia, Cristina Agüera, ha destacat que “aquest Festival és un referent que projecta el seu prestigi i la seva dilatada trajectòria a tot el món”. “És un esdeveniment del qual ens sentim molt orgullosos”, ha afegit. Cristina Agüera ha destacat l’interès de Badalona per la màgia: “Aquest Govern està compromès plenament amb aquest Festival, de fet us puc avançar que treballarem perquè la pròxima edició, coincidint amb el seu 25è aniversari, sigui encara més espectacular”, ha afirmat.

El Festival arrencarà el proper diumenge 11 de febrer al Teatre Margarida Xirgu amb Lumière, un espectacle de Txema Muñoz que transportarà als espectadors a una estació de tren en la qual viuran una estona inoblidable plena de màgia i humor.

El dissabte 17 de febrer continuarà amb Màgia i Humor, un espectacle dirigit per Enric Magoo que esdevé una trobada de mags que combinen diverses actuacions de música, humor i jocs de màgia d’allò més especials. L’artista argentí Christian Miró, el saragossà Pepin Banzo i el jaenès Mario López oferiran els seus trucs més sorprenents i singulars.

Els dies 23, 24 i 25 de febrer, al Teatre Zorrilla, se celebrarà la Gala Internacional de Màgia XXIV Memorial Li-Chang, presentada per el semifinalista de Got Talent Adrián Carratalá acompanyat de Katerina Muzychuk, en la qual actuaran artistes de gran renom que presentaran els seus espectacles d’èxit internacional. Entre les propostes, destaca un espectacle de màgia teatral arribat des de Moscou, de la mà d’Elena Gordeeva i Vadim Gordeev, que endinsarà als espectadors al món dels invents. La poesia enguany arribarà des de Corea del Sud amb una actuació de Young-Min Kim que presentarà un espectacle místic i visual que l’ha fet guanyador del Premi Mundial de Màgia (FISM), entre altres reconeixements.

La Gala també comptarà amb talent nacional; des de Màlaga Javi Cruz i Anahí pujaran a l’escenari amb aparicions i desaparicions, il·lusions, i escapismes. I, arribats de la capital, la parella de mentalistes madrilenya Javier Luxor i Irene Jové demostraran els seus poders telepàtics en un espectacle inoblidable. El francès Gerald Le Guilloux tancarà el cartell de la Gala amb un espectacle que deixarà a tothom clavat a la butaca!.

El 23 de febrer, durant la Gala Internacional, també es farà una menció honorífica a una personalitat o empresa del món de la màgia en reconeixement a la seva carrera artística i/o trajectòria professional.

El 25 de febrer es lliurarà el Premi Li-Chang a aquell/a mag/a que actuï a les gales de màgia i obtingui el reconeixement més gran per part del públic assistent.

La cloenda del Festival tindrà lloc el 3 de març, un any més al teatre Blas Infante, amb la Gala Solidària de Màgia que comptarà amb els joves artistes Pol Pavo (Premi Jove Li-Chang 2024), el benjamí de tan sols quinze anys Marcos, l’il·lusionista gironí Guillem Sanyes, Naikari “La Maga” i Albert Vidal, especialista en màgia de proximitat.

Altres activitats màgiques

La programació de la 24a edició del Festival Internacional de Màgia de Badalona es completa amb un conjunt d’activitats que tindran lloc en diferents punts de la ciutat com la Trobada de Mags de Catalunya al Centre Comercial Màgic, l’espectacle Lumière en format escolar al Teatre Margarida Xirgu, el Taller de Màgia Solidari al centre d’acollida Can Banús o l’actuació Viatge a les Quimbambes a la llibreria Saltamartí.

A més, la programació del festival acollirà activitats de formació com Literatura i Màgia, a càrrec d’Álvaro Cortés, així com una nova edició del Curs de màgia i il·lusionisme per a docents que, vinculat al Pla de Formació de Zona i organitzat pels Serveis de Cultura i d’Educació de l’Ajuntament de Badalona i pel CRP de la Generalitat de Catalunya, s’iniciarà el 6 de febrer i es desenvoluparà al llarg de sis sessions presencials fins el 12 de març. Enric Magoo, promotor i mestre d’aquest curs des de la seva primera edició, juntament amb Maty Gálvez, ensenyaran als participants com la màgia pot ser un instrument pedagògic molt útil.

D’altra banda, entre el 5 i el 28 de febrer, també es duran a terme petits espectacles i tallers a biblioteques i centres cívics de la ciutat.

En l’acte de presentació de la programació del Festival s’ha desvetllat que la menció honorífica dins del Memorial Li-Chang, en reconeixement a la seva trajectòria, és per a Eligio Romero, conegut amb el nom artístic de “Magic trebol”.