Twitter Facebook Instagram Youtube

Badalona acull l’exposició Operació Aigua, una iniciativa d’Aigües de Barcelona per conscienciar sobre els usos i abusos que se’n fa d’aquest recurs natural

La mostra tindrà 4 cups informatius.
La mostra tindrà 4 cups informatius
La mostra es podrà visitar del 15 al 21 de gener a la plaça de Pompeu Fabra i del 22 al 28 de gener al barri de la Salut en la confluència de l’avinguda Marquès de Sant Mori i el carrer de Juan Valera

Aigües de Barcelona porta a Badalona durant aquest mes de gener  l’exposició Operació Aigua, una mostra per conscienciar la ciutadania sobre la situació actual i futura de la disponibilitat d’aigua, dels usos que se’n fa i de l’impacte en el medi natural. L’exposició es podrà visitar del 15 al 21 de gener a la plaça de Pompeu Fabra, al barri de Coll i Pujol, i del 22 al 28 a la confluència entre l’avinguda del Marquès de Sant Mori i el carrer de Juan Valera, entre el barri de la Salut i de Llefià.

L’exposició està dirigida al públic general, posant un èmfasi especial en el públic familiar i escolar. En aquest sentit, s’oferirà una visita guiada, a càrrec de tècnics d’Aigües de Barcelona, als docents de les Escoles Verdes de la ciutat per tal que la puguin conèixer i visitar-la amb els seus alumnes si així ho consideren.

Operació Aigua compta amb quatre blocs: “Aigua per a tothom?”, “Quanta aigua consumeixes?”, “Com s’embruta l’aigua?” i “El cicle urbà de l’aigua”. A l’exposició es posen de relleu dades rellevants a nivell mundial sobre la seva accessibilitat, com ara que més de 800 milions de persones no disposen d’aigua potable o que un 80% de les aigües residuals es llencen als rius i al mar sense tractar, fet que provoca la contaminació de les aigües. Per altra banda, també ens fa reflexionar sobre l’ús i abús que, cadascú de nosaltres, en fa d’aquest recurs vital.

La regidora de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Badalona, Sònia Egea, ha explicat que: “la sequera d’aquest any posa encara més de relleu la importància de l’aigua com a recurs vital”. “L'aigua cada vegada esdevé un recurs més escàs a causa del canvi climàtic i el seu malbaratament compromet inclús la vida en alguns indrets del planeta”.

L’exposició Operació Aigua ja ha arribat a més de cinquanta poblacions catalanes des que va iniciar la seva itinerància l’any 2021.