Twitter Facebook Instagram Youtube

Aquest diumenge ha començat l’enderroc del mur del carrer d’Eduard Maristany de Badalona, una reivindicació històrica dels veïns de la zona

Aquest diumenge ha començat l’enderroc del mur del carrer d’Eduard Maristany de Badalona, una reivindicació històrica dels veïns de la zona.

Amb aquesta acció es podrà iniciar la remodelació del tram final del carrer, que suposarà un canvi radical per a l’entorn i posarà fi als problemes de seguretat i mobilitat actuals

L’alcalde Xavier Garcia Albiol ha destacat que amb aquesta obra "millora Badalona, per la reforma que es fa de tot el tram de carrer i perquè millorarà la connexió del litoral de la ciutat amb Barcelona a través de Sant Adrià del Besòs"

Aquest diumenge al matí ha començat l’enderroc del mur del carrer d’Eduard Maristany de Badalona, l’actuació que permet remodelar aquesta via i ampliar-la en el tram de les Tres Xemeneies. Aquesta és una reivindicació històrica dels veïns del barri de La Mora. L’execució d’aquesta obra de reurbanització, que fa l’Ajuntament de Badalona a través de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, tindrà una durada de cinc mesos, afecta uns 4.000 m2 de superfície i té un pressupost d’1.142.818 euros.

La reforma del carrer d’Eduard Maristany suposarà un canvi radical per a l’entorn i posarà fi als problemes de seguretat i mobilitat que fins ara provocava el mur. L’actuació inclourà l’ampliació del carrer, que passarà de 9 a 21 metres d’amplada i tindrà espai suficient per als vehicles, els vianants i un carril bici. S’ha de recordar que fins ara en aquest indret un semàfor dona pas alternatiu a cada una de les direccions de la marxa, ja que l’amplada del vial no permet la circulació en totes dues direccions.

D’altra banda, el projecte també suposarà la modernització dels serveis, com ara la il·luminació, clavegueram (amb nous embornals i un nou col·lector), voreres, nou arbrat i increment de la vegetació, senyalització i paviment. A la vegada, l’obra també farà possible la continuïtat del carril bici fins a Sant Adrià de Besòs i Barcelona i la creació d’espai destinat a l’aparcament.

L’Ajuntament de Badalona ha celebrat aquest matí una festa d’inici d’obres amb xocolatada en la que han participat més de 400 veïns de la ciutat i ha comptat amb la presència dels membres del Govern municipal.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha destacat la importància d’aquesta obra, amb la qual "millora Badalona, perquè es farà una reforma de tot el tram de carrer i perquè millorarà la connexió del litoral de Badalona amb Barcelona a través de Sant Adrià del Besòs". Garcia Albiol ha destacat també la transformació d’aquesta zona de Badalona, de passat industrial. "Amb l’enderroc d’aquesta paret de ciment el que estem fent és posar punt i a part a una part de la història de la ciutat", ha assenyalat l’alcalde, que ha recordat que "el mur era l’últim element important que quedava d’una Badalona que ja no existeix, que tenia molts aspectes positius, però a la vegada representava una imatge de ciutat que hem superat", ha explicat. L’alcalde ha recordat que aquesta obra es va començar a gestar el 2020 quan era alcalde i ha mostrat la seva satisfacció pel moment històric que suposa l’enderroc.