Twitter Facebook Instagram Youtube

Alumnes de cinquè de primària de vuit escoles de Badalona presenten aquest dijous al Teatre Zorrilla el seu projecte de cooperativisme escolar

Imatge d'arxiu del Mercat de cooperatives escolars a Montigalà.
Imatge d'arxiu del Mercat de cooperatives escolars a Montigalà

Els infants han creat quinze cooperatives per elaborar productes que posaran a la venda als Encants de Montigalà el divendres 24 de maig

Aquest dijous 11 d’abril a les 10 hores, 375 alumnes de 5è de primària de les escoles, Badalonès, Ítaca, Joan Coret, Llorens Artigas, Miguel Hernández, Pau Picasso, Turó d’en Caritg i Salvador Espriu (que s’incorpora aquest any) presentaran al Teatre Zorrilla les cooperatives escolars que han creat en el marc del projecte “Cultura emprenedora a l’escola” (CUEME).

L’acte s’iniciarà amb un diàleg sobre finançament i banca ètica amb la col·laboració d’una representant de Triodos Bank (entitat de banca ètica). Després, les diferents cooperatives comunicaran formalment a l’Ajuntament de Badalona, que estarà representat per la regidora d’Educació i Cultura, Vanesa González, el procés que han realitzat fins ara per crear la seva cooperativa.

A continuació representants de les cooperatives madrines Gramagraf i La Sargantana, vinculades a l’Ateneu Cooperatiu Barcelonès Nord, començaran a ajudar als cooperativistes en el coneixement dels valors i la pràctica del cooperativisme a la nostra ciutat.

Al voltant de les 11.15 hores, els representants de les juntes de les quinze cooperatives aniran acompanyats de la regidora González a l’edifici El Viver per sol·licitar davant el Departament d’Atenció Ciutadana el permís per poder posar una parada el dia 24 de maig als Encants de Montigalà.

Posteriorment, tots els alumnes que participen en el projecte passaran per El Viver per fer una petita visita a l’edifici i fer una foto de grup de cadascuna de les cooperatives al porxo de l’entrada.

Abans de celebrar l’acte d’aquest dijous, les cooperatives escolars ja han aprovat els seus estatuts, han creat la junta directiva, han dissenyat el seu logotip i han demanat la seva inclusió en el registre municipal de cooperatives escolars. Aquest projecte està integrat en el pla anual de cada centre i afavoreix el desenvolupament de les competències bàsiques del currículum escolar. El projecte “Cultura emprenedora a l’escola” està promogut, des del curs 2011-12, per la Diputació de Barcelona, l’IMPO i el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona.