Twitter Facebook Instagram Youtube

Activitats destacades de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Badalona durant aquest mes de març

Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté.
Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté

Algunes de les activitats d’aquest mes són ‘Lletres i vins’; els actes amb motiu del Dia de la Poesia; la fusió de literatura i màgia; Scriptorium, els tallers de romans; els contes i tallers en commemoració del Dia de la Dona i el cicle Parcs i biblioteques... naturalment!

Al març retorna el cicle Biblioteques amb Denominació d’Origen (DO) que fusiona la narració d’històries i la degustació de vins de la DO Alella, així com l’activitat Literatura i màgia, en el marc del Festival de Màgia Li-Chang i Scriptorium, els tallers per aprendre a escriure com els romans. A més, la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona també commemora aquest mes el Dia de la Dona (8-M) i el Dia de la Poesia (21 de març), amb contes i tallers temàtics. També hi haurà els contes del cicle d’activitats ‘Parcs i biblioteques... naturalment!’. A més, durant aquest març, les biblioteques seran l’espai d’exposicions com ‘Economia creativa’ i aparadors temàtics, però també espai de jocs amb casella de sortida o D-Rol.

LLETRES I VINS

Biblioteca Can Casacuberta (Sala d’actes de l’Espai Betúlia)

Dissabte 16 de març, a les 12 hores

A càrrec de Núria de Calella

La vida bohèmia: històries gràfiques narrades. Tres històries suggeridores, intimistes i elegants que formen part de Vinòmics.

L’acte finalitza amb la degustació del vi 'Orígens' produït a la Masia Can Coll, que forma part de la DO Alella.

Activitat emmarcada a ‘Biblioteques amb DO. Lletres i vins', en col·laboració amb Biblioteques Públiques de Catalunya i el Departament de Cultura. Aforament limitat. Cal inscripció prèvia a través de l’Agenda Cultural.

DIA DE LA POESIA

Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona

Del 20 al 21 de març

Les biblioteques de Badalona commemoren el Dia Mundial de la Poesia, que se celebra, des de l’any 1999, el 21 de març, amb els tallers Cuinant Poesia, a càrrec de la companyia Jomeloguisjomelo.com, i ‘Un bosc de poesies’, que celebra de forma simultània el Dia de la Poesia i el Dia Internacional dels Boscos, dins del cicle d’activitats ‘Parcs i biblioteques... naturalment!’

A més, la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona, en col·laboració amb l’Espai Betúlia i el Centre de Normalització Lingüística, també organitza una ruta literària pel centre històric de la ciutat, repassant els escriptors i escriptores badalonins i els racons de Badalona que han inspirat a poetes i novel·listes.

24È FESTIVAL INTERNACIONAL DE MÀGIA MEMORIAL LI-CHANG

Literatura i màgia

Biblioteca Llefià – Xavier Soto

Dimecres 6 de març, a les 9.30 hores

Amb alumnes de l’escola Rafael Casanova

A càrrec d’Adrià Aguacil, Enric Magoo i Álvaro Cortés

I si màgicament poguéssim intercanviar les nostres vides? Una proposta dirigida a públic juvenil que vincula la literatura i el món de la màgia a partir de l'obra La botiga de vides, d'Adrià Aguacil, guanyador del Premi Ciutat de Badalona de Narrativa Juvenil. L’activitat consistirà en una tertúlia amb l’autor Adrià Aguacil i el mag Enric Mago, per finalitzar amb l’espectacle de màgia del badaloní Álvaro Cortés.

SCRIPTORIUM. APRENEM A ESCRIURE COM ELS ROMANS – TALLER

A l’antiguitat els coneixements es transmetien oralment. Quan es van començar a utilitzar l’escriptura?, sobre quin suport s’escrivia? Sabies que el nostre alfabet és una herència dels romans? Ells no coneixien el paper, ni el llapis, ni la goma d’esborrar. Així doncs, com eren els materials escolars que feien servir els nens? I els llibres, eren com els nostres?. Utilitzaven tintes de colors? Com s’enviava un missatge secret?

Aquests i altres interrogants els respondrem, tot manipulant diversos objectes de reconstrucció històrica. També practicarem diferents tipus de lletra utilitzant el càlam i tinta com la que feien servir a la Baetulo romana.

L’activitat és una col·laboració de les biblioteques amb el Museu de Badalona per donar a conèixer el nostre passat romà.

- Biblioteca Pomar: 21 març les 17.30h

- Biblioteca Sant Roc: 4 d’abril a les 18h

- Biblioteca Llefià: 11 d’abril a les 17.30h

Cal inscripció prèvia a les biblioteques. Places limitades. Per a infants a partir de 7 anys.

CASELLA DE SORTIDA: Clubs de jocs educatius

Biblioteca Can Casacuberta

Dimecres 6 de març, a les 17.30 hores

A càrrec de Javier Arias – Pedagog de la UB en pràctiques a la biblioteca.

Unes sessions on es treballarà la importància de l’aprenentatge i el desenvolupament en diferents àrees, com el llenguatge o les emocions. En aquesta ocasió, s’exploraran les emocions a través dels dibuixos i el teatre.

8-M DIA DE LA DONA

L’HORA DEL CONTE

La Xarxa Municipal de Biblioteques commemora el Dia de la Dona, amb hores del conte i tallers temàtics per celebrar, reflexionar i reivindicar els drets de les dones en la vida pública i privada.

Biblioteca Llefià – Xavier Soto

Dimecres 6 de març, a les 17.30 hores

Per a infants de 4 a 12 anys.

No a totes les nenes els agrada el rosa, de David Pintor

Un conte que convida a fugir dels prejudicis i dels estereotipis de gènere amb imaginació i sentit de l’humor. La sessió es completa amb un taller de manualitats.

Biblioteca Pomar

Dimecres 6 de març, a les 17.30 hores

Les nenes seran el que vulguin ser, de Raquel Díaz Reguera

La Violeta, la Ximena i la Martina, protagonistes d’aquest conte, tornen a enfrontar-se a la colla de NOHOACONSEGUIRASMAI per aconseguir que les nenes volin lliures i felices. Una sessió que es completa amb un taller relacionat amb aquest inspirador conte.

Mostra bibliogràfica a les biblioteques

A més, les biblioteques de Badalona crearan una mostra bibliogràfica amb motiu del Dia de la Dona, amb l’objectiu d’empoderar totes les nenes i dones i acabar amb les desigualtats de gènere encara existents.

PARCS I BIBLIOTEQUES...NATURALMENT!

Descobreix el patrimoni natural i cultural del teu entorn, especialment del Parc de la Serralada de Marina, a través de les activitats de ‘Parcs i biblioteques... naturalment!’.

Biblioteca Lloreda

Dimecres 13 de març, a les 17.30 hores

Taller i conte: Anem de pícnic al bosc

Per a infants entre 4 i 10 anys

Biblioteca Pomar

  • Dimecres 13 de març, a les 17.30 hores

Taller i conte: El naixement d’una flor a Pomar, de Chiara Piroddi, a càrrec de de la contacontes Clàudia Meindorfer

  • Dimecres 19 de març, a les 17.30 hores

Conte i cançons. Benviguda, primavera!

Per a infants de 0 a 3 anys

EXPOSICIÓ “ECONOMIA CREATIVA”

Biblioteca Can Casacuberta

Del 6 al 31 de març

Una exposició que planteja una nova forma de viure i habitar el planeta per deixar de comprometre i assolir els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible recollits a l’Agenda 2030.

Idea original, continguts i coordinació del Centre Tecnològic de Catalunya.

APARADORS

  • Biblioteca Can Casacuberta

Fins al 5 d’abril

Naruto. 50 anys del naixement de Masashi Kishimoto

  • Biblioteca Sant Roc

Del 4 al 23 de març

Alfred Hitchcock: 125 anys del seu naixement

TALLERS D’INFORMÀTICA

Biblioteca Can Casacuberta

Fins el 22 de març

A càrrec dels alumnes en pràctiques del grau mig d’informàtica de l’IES Puig-Castellar.

- BiblioDigital

Del 4 al 8 de març, de 17 a 18 hores.

- APP biblioteques XMB

De l’11 al 15 de març, de 17 a 18 hores.

- Biblioteca Virtual

Del 18 al 22 de març, de 17 a 18 hores.

Dins de les propostes de RESERVA UN@ INFORMÀTIC@, un servei disponible per a resoldre dubtes bàsics d’informàtica.

També recordem que continuen les activitats D-rol: Aventura pantalles. Aquest mes a la Biblioteca Lloreda, el dijous 7 de març a les 17.30 hores, i la Biblioteca Can Casacuberta, el dijous 28 de març, a la mateixa hora. D-Rol és un joc de rol preventiu sobre els riscos associats al consum de drogues i altres addiccions sense substància, en aquest cas: les pantalles. En col·laboració amb ASAUPAM (Associació d’intervenció comunitària en drogues).

Cal inscripció prèvia per a totes les activitats.

La Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona es reserva el dret d’anul·lar o modificar les dates de les activitats si així ho requereixen les circumstàncies.

Consulteu totes les activitats a: www.badabiblios.cat.