Twitter Facebook Instagram Youtube

Activitats destacades de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Badalona durant aquest mes de desembre

Els tallers de fanalets formen part de les activitats de les biblioteques.
Els tallers de fanalets formen part de les activitats de les biblioteques
Diverses activitats de Nadal i Reis; tallers d’educació ambiental; conferències divulgatives amb motiu de La Marató 2023; contes commemoratius Any Mill i dos nous serveis: Club de lectura: Llegim plegats i Reserva un@ informàtic@ són algunes de les accions organitzades per aquest mes

Les activitats a la Xarxa de Biblioteques Municipals de Badalona no paren aquest mes de desembre i han organitzat actes referents al Nadal i Reis, tallers, conferències i la incorporació de nous serveis.

ACTIVITATS DE NADAL I REIS

El fanalet d’en Tasi 2023-2024. Conte teatralitzat.

A totes les biblioteques, del 19 de desembre al 5 de gener.

La Companyia Sus4, sota la direcció de la Júlia Cortina, presenta aquesta petita producció teatral a partir de l’adaptació de la llegenda popular El fanalet d’en Tasi. Com ja és tradició es farà la Crida als Reis a les biblioteques amb cançons tradicionals de Nadal.

‘Com que el món és molt gran, a vegades els Reis podien passar de llarg… Això és el que pensava en Tasi a Badalona. I perquè els Reis sabessin on era ell i on era la seva ciutat va fer un fanalet i amb molts altres nens van cantar pels carrers les cançons que tots coneixien. Des d’aquell dia aquest costum s’ha repetit any rere any i és així com els Reis d’Orient saben on és Badalona.

Cal inscripció prèvia.

TALLERS DE FANALETS DE REIS 2023-2024

A totes les biblioteques.

A càrrec de l’expert en papiroflèxia, Joan Sallas.

El desembre ens anuncia que s’apropa l’hora de preparar-nos per l’arribada dels Reis. A Badalona es fan fanalets per il·luminar el camí cap a les cases de la mainada.

Inscripcions a la biblioteca més propera.

En cas de no poder assistir als tallers o no aconseguir plaça, es pot demanar la plantilla a la biblioteca més propera i fer-ho a casa amb el suport d’aquest vídeo tutorial: https://youtu.be/_mu4EFOC_Ts.

També hi ha disponibles a les biblioteques el model de carta per a dipositar a les Bústies Reials que hi ha repartides per tota la ciutat. És d’origami  (papiroflèxia) i es pot plegar d’una manera senzilla amb el suport d’aquest tutorial: https://youtu.be/yAyZcoSPJQc.

TALLER TEATRALITZAT D’EDUCACIÓ AMBIENTAL

A la Biblioteca Llefià – Xavier Soto. Dimecres 13, a les 17.30 hores.

La ciutat cosmopolita que volia ser bonica.

A càrrec de Diputació de Barcelona. Recursos d'Educació Ambiental.

Per a infants entre 5 i 12 anys.

Activitat teatralitzada dirigida al públic familiar que, de manera lúdica i a partir de rodolins, mostra els beneficis de diverses opcions ambientalment enfront d’altres de menys sostenibles que permeten construir ciutats, pobles i societats més respectuoses amb el medi ambient i amb les persones.

Places limitades. Cal inscripció prèvia.

Les inscripcions es poden fer a la biblioteca o a b.badalona.lle@diba.cat; o trucant al telèfon 93 383 29 70

LA MARATÓ 2023 – CONFERÈNCIA SALUT SEXUAL I REPRODUCTIVA

Espai Betúlia (c. d'Enric Borràs, 43). Dimecres 13, a les 18 hores.

Xerrada: “Salut sexual i reproductiva” en el marc de La Marató

A càrrec de Deyanira Díaz Guardiola.

Sessió divulgativa per part de professionals de la salut, amb l’objectiu d’acostar als joves la realitat mèdica i humana de la salut sexual i reproductiva, així com despertar el seu esperit solidari envers les persones afectades i les seves famílies.

Més informació: https://www.ccma.cat/tv3/marato/2023/310/

OBESITAT. UNA MALALTIA MÉS ENLLÀ DEL PES

Xerrada divulgativa en el marc dels 40 anys de Can Ruti.

Biblioteca Canyadó i Casagemes-Joan Argenté, dijous, 14 de desembre, a les 17.30 hores.

A càrrec de Federico Vázquez, metge adjunt del Servei d’Endocrinologia i Nutrició i Mariona Martín, Dietista del Servei d’Endocrinologia i Nutrició.

Organitza Hospital Germans Trias i Pujol.

2023: ANY INTERNACIONAL DEL MILL (ONU)

Centre Cultural El Carme, sala 1.1. Dijous 14, a les 17.30 hores.

La Petra i el petit Mill. A càrrec de Maria Coll.

Activitat dirigida a infants entre 4 i 10 anys.

Amb motiu de la celebració del 2023 com l'any internacional del mill, a l’hora del conte s’explicarà la història de La Petra i el petit mill on els protagonistes recorreran Àfrica i Àsia, alhora que es donarà a conèixer el valor d'aquest cereal.

Més informació: https://bibliotecavirtual.diba.cat/salut/2023-any-internacional-del-mill

 

NOUS SERVEIS:

CLUB DE LECTURA: LLEGIM PLEGATS

Biblioteca Can Casacuberta

Club de lectura en veu alta i comprensió lectora.

Per a infants de 7 a 9 anys (2n i 3r de primària).

Tots els dimarts de 17.30 a 18.30 hores (a excepció dels festius).

Es treballarà la lectura en veu alta i la comprensió lectora mitjançant una acurada selecció de contes i àlbums il·lustrats.

Període d’inscripcions obert fins a exhaurir places.

RESERVA UN@ INFORMÀTIC@

Les biblioteques de Badalona ofereixen la possibilitat de resoldre dubtes bàsics d’informàtica dins l'activitat “Reserva un@ informàtic@”.

De dilluns a divendres, entre les 16 i les 20 hores, de forma personalitzada i gratuïta un estudiant en pràctiques del grau mig d’informàtica de l’IES Puig-Castellar atén les peticions que els usuaris han realitzat prèviament. Activitats com aquestes ajuden a les persones que no han pogut formar-se en el món de les noves tecnologies.

Per a tots els tallers i clubs de lectura cal fer la inscripció a la biblioteca

Es disposa de permisos de cessió d'imatge

Totes les activitats són gratuïtes

La Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona es reserva el dret d’anul·lar o modificar les dates de les activitats si així ho requereixen les circumstàncies.

Si voleu tota la informació de les activitats programades aquest mes de desembre a la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona. cliqueu a www.badabiblios.cat.