Twitter Facebook Instagram Youtube

El parc de les Muntanyetes acull aquest diumenge la 23a edició del Mercat del Trasto amb una edició especial de Nadal

El parc de les Muntanyetes acull aquest diumenge la 23a edició del Mercat del Trasto amb una edició especial de Nadal.

El Mercat té un vessant solidari amb la recollida de menjar per al Banc d’Aliments

El parc de les Muntanyetes, situat al barri de Montigalà, acollirà aquest diumenge 2 de desembre entre les 10 i les 14 hores la 23a edició del Mercat del Trasto, una fira que té l’objectiu de promoure la reutilització i donar valor als objectes usats que estiguin en bon estat perquè no es converteixin en residus i donin servei a persones que els necessitin. Aquesta edició del mercat, que com cada any per aquestes dates està dedicat a les festes de Nadal, comptarà amb 248 parades.

Al Mercat del Trasto de Nadal es dóna un protagonisme especial a les joguines i als objectes nadalencs, com per exemple, elements de decoració, postals fetes amb materials reciclats o guarniments de tota mena. Per aquest motiu, les parades que venguin aquest tipus d’objectes tindran un lloc preferent al mercat.

Un Mercat del Trasto amb vessant solidari

En aquesta edició de Nadal i com s’ha fet en altres anys, totes les persones que hi posin una parada hauran d’aportar, com a mínim, un quilo de menjar envasat (preferiblement arròs, pasta, llegums, oli o llet) que es donarà al Banc d’Aliments de Badalona. A més, qualsevol persona que ho desitgi podrà fer aportacions de menjar, ja que hi haurà un punt de recollida específic obert a tothom. La recollida d’aliments destinats a les persones més necessitades es farà mercès a la col·laboració de l’Associació Social Amics del Gorg Mar.

També, tal com s’ha anat fent en les últimes edicions, es tindrà una cura especial en la recuperació de residus que genera el mercat. És per això que comptarem amb l’Associació Solidança, una entitat sense afany de lucre i dedicada a la inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat social que gestionarà i valorarà els objectes per tal que no es converteixin en residus. Així, tots els objectes que els paradistes no hagin venut i vulguin llençar es recolliran (roba, aparells elèctrics, objectes diversos, etc.) en uns contenidors per tal que Solidança els classifiqui i recuperi.

Dins dels actes de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

El Mercat del Trasto de Nadal s’emmarca dins dels actes de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, una setmana que se celebra amb l’objectiu de fer reflexionar als ciutadans sobre els hàbits de consum i producció de cara a reduir la generació de residus.

Cal no perdre de vista que, el Mercat del Trasto, és una eina molt poderosa per reduir residus doncs, en donar una segona vida a objectes que ja no ens són útils, aquests ja no es converteixen en un residu que cal gestionar. Això és, sobretot, altament beneficiós pel medi ambient i, alhora, estalvia molts recursos de les administracions a l’hora de gestionar residus.

Badalona, 27 de novembre de 2018