Twitter Facebook Instagram Youtube

L’Ajuntament ha posat en marxa accions preventives als espais d’oci nocturn de Badalona per facilitar al jovent pautes educatives sobre el consum de drogues i alcohol

L’Ajuntament ha posat en marxa accions preventives als espais d’oci nocturn de Badalona per facilitar al jovent pautes educatives sobre el consum de drogues i alcohol.

Des del mes d’octubre un educador i una integradora social actuen tots els divendres a la nit pel passeig Marítim i la zona d’oci de Can Ribó

Des del passat mes d’octubre un equip format per un educador i una integradora social de surten tots els divendres a la nit per diferents espais d’oci nocturn de la ciutat amb l’objectiu de fer una acció preventiva sobre consum de drogues i alcohol entre joves i adolescents. L’equip de treball facilita informació i assessorament als nois i les noies que es troben durant el recorregut, que s’inicia al passeig Marítim i finalitza a la zona d’oci de Can Ribó, sobre com potenciar un oci constructiu.

En aquestes primeres sessions els educadors han observat que el jovent que surt de festa té entre 16-25 anys i acostuma anar en grups d’entre 10 i 20 persones, majoritàriament mixtes.

Els joves s’han mostrat receptius amb la conversa que es genera amb els educadors i els han informat sobre:

- L’ordenança de civisme de l’Ajuntament de Badalona, que prohibeix el consum de begudes alcohòliques a la via pública fora dels espais expressament reservats o autoritzats

- La prevenció i reducció de riscos entre els consumidors

- La prevenció de la violència sexual en entorns d’oci nocturn

- Com incentivar pautes de civisme, tals com reduir el soroll i tenir cura dels espais públics.

Els educadors no han apreciat el consum de drogues sintètiques entre aquests grups i han detectat que el consum principal és el d’alcohol, tabac i, en menor grau, cànnabis.

Aquesta acció, que es realitzarà fins a finals d’any, és una iniciativa del Servei de Salut de l’Ajuntament de Badalona, en col·laboració amb l’Associació d’Intervenció Comunitària en Drogues (ASAUPAM).

Badalona, 22 de novembre de 2018